Tratamente naturiste pentru hemoroizi

27 Iun 2014
Din  afin se pot face, în crizele dureroase, băi calde de șezut care vor ameliora durerea Din afin se pot face, în crizele dureroase, băi calde de șezut care vor ameliora durerea

O patologie desîntâlnită cucare mulţi oameni se confruntă înspecial datorităregimului de viaţăactual estereprezentată de he-moroizi. 

Hemoroizii nu sunt, așa cumde multe ori am auzit,excrescenţe cărnoase la nivelulanusului. Hemoroizii suntreprezentaţi de dilatările venelorcare în mod normal se găsescla nivelul canalului anal.Dilataţiile sunt progresive, pânăajung să prolabeze în exteriorulcanalului anal (se exteriorizează) 

Venele hemoroidale au rolul,în condiţii normale, de a menţinecontinenţa anală, astfel niciscaunele, indifierent dacă suntnormale sau diareice, și niciflatulaţiile să nu se poată exte-rioriza involuntar. 

Cauzele care favorizeazăapariţia hemoroizilorsunt multiple, în generaltoate acele cauze careduc la creșterea presiuniisângelui în aceste vene. 

Cel mai important simptomrelatat de pacient și pentru carese și prezintă la medic estereprezentat de durere. Uneorihemoroizii sunt atât de dureroșiîncât pacienţii evită să mai aibăscaun. 

Cum tratămnaturisthemoroizii ?

În primul rând alimentaţiași respectarea condiţiilor igienicesunt de baza. Trebuie consumatealimente ca: legume, fructe,tărâţe, iaurturi cu fibre etc. șide asemenea să se bea aproximativ doi litri de lichide pe zi.Nu sunt indicate medicamenteca laxative (sunt iritante) și nicialimente precum cafea, dulciuriîn cantităţi mari.

Plantele indicate în aceastăpatologie sunt: afin, alun (coajaalba), angelica, brustur, busuioc,castan, coada-șoricelului,creţișoara, frasin, gorun, gutui(seminţe), mușeţel, nalbă,păpădie, pedicuţă și tătăneasă.

Se pot face din aceste plante,în crizele dureroase, băi caldede șezut care vor ameliora dur-erea, iar dacă sunt sângerări sevor folosi supozitoare cu propolisce au efecte cicatrizante.

De asemenea se pot obţinedin aceste plante unguente foarteutile în ameliorarea acestei pa-tologii. Iată cum se prepară: semărunţesc 50 de grame deplante peste care se toarnă câte-va picături de alcool cât să leumezeasca. Se lasă apoi 24 deore, după care se vor amestecacu 250 de ml de ulei vegetal(ideal de măsline) și se vor fierbe3 ore. Se va separa sedimentul(ceea ce se depune la fundul va-sului în care aţi fiert amestecul)de ulei în care se va pune 30 degrame de ceară de albine pentrua-l stabiliza. Mai apoi se puneunguentul astfel obţinut în re-cipiente curate cu capac în carese va păstra în locuri răcoroase.La fiecare criză dureroasă se vafolosi acest unguent, însă nutimp îndelungat ci doar câtevazile, căci are tendinţa de a subţiapielea și de a sensibiliza mucoasacare se poate leza, apărând fisurianale sau alte patologii maigrave.

Un alt tratament naturistindicat în ameliorarea hemoroizilorse face cu frunze deștejar. Se aleg aproxi-mativ 20 de frunze deștejar care se vorfierbe la foc mic 10minute în 250 de mlde apă. Se va acoperivasul și se lasă la in-fuzat alte 10 minute.Cu această soluţie sefac spălături de șezutsau se pun compresede mai multe ori pe zipână la ameliorarea simptomatologiei.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare