Remedii naturiste împotriva asteniei de toamnă

26 Iun 2014

Trecerea de la vară la toamna se face oricumfoarte greu şi de cele mai multe ori lasă urme.În cazul de faţă vorbim despre astenia de toamnă. Acum, ca urmare a schimbărilor meteoro-logice, pot apărea cefaleea, starea de ameţeală,durerile moderate musculare şi articulare, obosealanejustificată, insomnia, lipsa chefului de lucru şi deviaţă, acea stare de lehamite, de "lasă-mă, să telas". Nu intra în panică şi nici în prima farmaciecare-ţi iese în cale, pentru că leacurile ar trebui săle ai în casă, la îndemână.  

Sunătoarea 

Reglează somnul şi stărilede bună dispoziţie. Ceaiul desunătoare, infuzia, se preparăturnând o cană de apă fierbintepeste o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită. După câte-va minute, ceaiul se strecoarăşi se bea cald, îndulcit cu mierede albine, cu înghiţituri mici şirare, pe parcursul a 10-15minute.

Dacă eşti foarte agitat şinu te poţi calma, îndulceșteceaiul cu un vârf de linguriţăde zahăr şi tot atâta miere dealbine. Se pot bea două ceaiuripe zi. 

Valeriana 

Este o plantă carecalmează hiperexcitabilitateanervoasă, având acţiunesedativă. Tinctura de valerianăse poate prepara în casă dinrădăcina de valeriană. Peste40 de grame de rădăcina devaleriană pulbere, măcinată înrâşniţa de cafea, se toarnă 200ml de alcool de 70 de grade şise lasă o săptămână la mac-erat. Perioadă în care vasul seagită de câteva ori pe zi. 

Apoi, lichidul rezultat sestrecoară şi se păstrează larece, în sticle mici, de culoareînchisă. Zilnic, de trei ori seiau câte zece picături diluateîn puţină apă. Pentru somn,se iau 15-20 de picături seară,cu o jumătate de oră înaintede culcare. 

Mierea de albine 

Mierea de albine, mai alescea polifloră, care n-ar trebuisă lipsească din nicio casă,este revitalizantă, energizantăşi tonică datorită vitaminelorşi mineralelor pe care leconţine. 

Consumată dimineaţa, pestomacul gol, şi înainte demesele principale, mierea com-bate stările de epuizare cauzatede astenie şi întăreşte sistemulimunitar, ajutându-te, în acestfel, să treci prin sezonul recefără să faci infecţii respira-torii. 

Nu te izola, nu sta în casă,bosumflat, cu jaluzeleletrase. Oricat ar fi de frigşi de neplăcut afară, șichiar de plouă cu găleata,ieşi la o scurtă plimbare.Mişcarea face bine.

 

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare