Leacuri populare în tratarea durerilor de cap

26 Iun 2014

Zgomotul în cap

Se tratează cu infuzie, din5 linguri de ace de conifere, 2linguri de măceşe, 2 linguri decoajă de ceapă la 1 litru deapă. Se fierb 3 minute şi seinfuzează 3 ore. Se bea câte1/2 pahar, de 3 ori pe zi.

Dureri cornice de cap

• Luaţi seminţe de ceapă şimăcinaţi-le în râşniţa de cafea.20 g de praf se combină cu200 ml oţet de vin. Lăsaţiamestecul la macerat 2-3 zile,scuturând periodic sticla. Sepăstrează la rece şi întuneric.Picuraţi în nas când aveţi dureri.

• Înainte de culcare, lângăpat, se pune o farfurie cu apăfierbinte, în care plutesc 8-10flori de crizanteme. Este şi maibine dacă se consumă şi oportocală.

• Sub pernă se pune unsăculeţ umplut cu următoareleplante uscate: cimbru, pelin,muşcată, hamei şi mentă.

Durerile de cap provocatede hipertensiune arterială sauintracraniană

• Cea mai rapidă metodăeste introducerea mâinilor şipicioarelor în apa fierbinte,timp de 5-6 minute. E bine caîn paralel să consumaţi olingură de miere de albine,

dulceaţă, zahăr sau o ciocolatămică.

• Dimineaţa, pe nemâncate,se fierbe un pahar de lapte, seamestecă împreună cu un oucrud, proaspat şi se beafierbinte, timp de 7 zile.

• Se întâmplă ca la per-soane cu stomacul bolnav, dur-erea să apară nu la stomac, ci înfrunte, deasuprasprâncenelor. În cazul acesta,timp de o lună se bea ceai din-tr-un amestec de flori de liliac(de preferinţă de culoare albă)şi pelin, în cantităţi egale. Laun pahar de apă clocotită se iao linguriţă de amestec care sebea în timpul zilei şi dureriledispar.

• Se prepară ceai din 7-8crenguţe de dud tăiate mărunt,care se fierb într-un litru deapă timp de 10 minute. Se lasăo oră în termos şi se beau câte3 pahare pe zi în loc de apă,timp de 2-3 luni.

• Pentru reglarea tensiuniiintracraniene, se bea suc destruguri (vara proaspăt, iarna-pasteurizat) de trei ori pe zi.Primele zile se bea câte un pa-har, apoi câte două, astfel încâtpe parcusul unei luni să seajungă la 3 litri de suc pe zi. Întimpul tratamentului nu seconsumă mâncare grasă, carne,lapte, băuturi alcoolice. 

Dureri în zona cefei 

• Pentru eliminarea lor se foloseşte masajul şifrecţionarea zonelor de la ceafă şi până la umeri, darmai ales după urechi, timp de 10-15 minute. 

• Pentru eliminarea sărurilor din zona cervicală şipentru micşorarea durerilor, câte 7 zile pe lună, înaintede culcare, se aplică o bucăţică de carne de peşteproaspat în zona vertebrei a 6-a. Ajută, de asemenea,consumarea de 150-200 g de scrumbie. 

• Durerile provocate de surmenaj şi nevroză trecdacă bolnavul bea picături de valeriană, apoi stă încada cu apă caldă în care se adaugă un pahar de saresau de extract de pin.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare