Leacuri în tratarea răcelii

27 Iun 2014

Remedii cu miere pentru răceală, tuse şi dureri de gât:

Pentru răceală şi tuse ştimcu toţi că, de ani de zile, serecomandă mierea. Iată câtevaremedii de plante la care estebine să adăugaţi miere:

  • - pentru a face un sirop natural pentru tuse, fierbeţi o lămâiepentru 10 minute. Strecuraţi su-cul şi apoi adăugaţi două linguride glicerină şi două de miere.
  • - Dacă apare şi o inflamaţiea gâtului puneţi două linguri derozmarin uscat peste care turnaţijumătate de litru de apă clocotităşi le lăsaţi să infuzeze 10 minute.Strecuraţi lichidul şi adăugaţilămâie şi miere.

Usturoi amestecat cu miere pentru răceală şidureri în gât:

Se zdrobesc 2-3 căţei de us-turoi, şi se amestecă cu 4-5linguriţe de miere de albine. Dinacest preparat se ia câte olinguriţă din jumătate în jumătatede oră. În usturoi s-au descoperitmai mult de douăzeci desubstanţe antivirale şi antibac-teriene, care fac din el cel maiputernic antigripal cunoscut.

Lămâie amestecată cu miere pentru durerileîn gât

Amestecaţi jumătate delămâie curăţată cu 4-5 linguride miere şi consumaţi compoziţiadupă masă sau în timpul meseide câteva ori pe zi. Lămâiavindecă răceala şi virozeledatorită conţinutului bogat devitamina C.

Din lămâie se mai poate faceun ceai care tratează foarte binerăceala şi virozele: Ceaiul delămâie se obţine din 3 lămâităiate în sferturi şi puse la fiertîn 500 ml apă. Se lasă la fiert 5-10 minute şi se consumă îndulcitcu miere.

Ceaiul de tei şi măceşepentru gripă

Câte o cană de ceai de teisau de măceşe combinată cumiere şi lămâie este un remediusigur contra gripei. Ceaiul demăceșe proaspete este bun pen-tru răceală şi gripă, princonţinutul ridicat de vitamina C.De altfel, tabletele de vitaminaC sunt produse din măcese.

Ceai de ceapă pentru tuse

Se fierbe timp de 10-15minute, 4-5 cepe cu tot cu foiîntr-un litru de apă. Zeama sestrecoară şi se îndulceşte cumiere de albine. Ceaiul de ceapăse bea cu înghiţituri rare, peparcursul unei zile. Se consumăpână cînd tusea dispare. Ceapa e o comoară pentru sănătateanoastră. Ea conţine substanţenutritive, precum calciu, fosfor şi acid ascorbic, adică vi-tamina C.

Băile fierbinţi:

Atunci când deja simtiţifrisoane, când începe să vă curgănasul, iar durerile de gât se facsimţite, băile fierbinţi sunt aju-torul cel mai la îndemână pentrua opri boala în faza incipientă.Aceste băi, au un puternic efectantigripal, deoarece scad con-siderabil rezistenţa microbilor.

Este important, pentrua scăpa de răceală, săte îmbraci mai gros şi să te fereşti de la a trecede la o temperatură caldăla una rece.  

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare