Leacuri în tratarea otitei

25 Iun 2014
Se spune că durerea de ureche este una dintre cele mai păcătoase. Aşa şi este! În cele ce urmează va prezint o serie de “leacuri băbeşti” pentru tratarea  otitei care sigur o să vă ajute. În general, durerile de ure-chi pot fi cauzate de otite, un proces inflamator care afectează urechea externă sau urechea medie. Otita de orice natură, se manifestă sub formă de febră, scurgeri din ureche şi dureri, deseori severe. Se spune că durerea de ureche este una dintre cele mai păcătoase. Aşa şi este! În cele ce urmează va prezint o serie de “leacuri băbeşti” pentru tratarea otitei care sigur o să vă ajute. În general, durerile de ure-chi pot fi cauzate de otite, un proces inflamator care afectează urechea externă sau urechea medie. Otita de orice natură, se manifestă sub formă de febră, scurgeri din ureche şi dureri, deseori severe.

Sfaturi din farmacia bunicii:

- Un remediu foarte cunoscutpentru efectele benefice pe carele are asupra inflamaţiei urechiieste uleiul esenţial de busuioc.

- Cel mai bun remediu pen-tru a calma o durere de urecheeste o sursă de căldură aşezatălângă aceasta. Poţi folosi unprosop înmuiat în apă caldă sauo sticlă cu apă caldă, înfăşuratăîn prosop.

- Când apare durerea însoţităde mâncărimi, ungeţi cu alifiede gălbenele urechea, apoiturnaţi cu pipeta două-treipicături de ulei esenţial debusuioc.

- Sucul de usturoi desfundăauzul! Dacă te doare urechea,dacă ai auzul înfundat sau dacăurechea ta supurează, sucul deusturoi îţi vine în ajutor, deoarece este un puternic antibiotic natural. Se strivesc 4-5 căţei de us-turoi, iar sucul obţinut se picurăîn ureche cu pipeta (urechea tre-buie unsă cu alifie de gălbenele).În scurt timp, durerile dispar. 

- Uleiul de măsline calmeazămâncărimile. Dacă te confrunţicu o stare de disconfort în urechi,iar mâncărimile persistă, poţisă încălzeşti o linguriţă de uleide măsline, presat la rece. Cuajutorul unei pipete, toarnă înurechea bolnavă câte trei picăturide ulei (calde, nu fierbinţi) dedouă ori pe zi, până cândmâncărimea dispare. 

- Compresele cu sareatenuează durerea! Pentru aatenua durerile specifice otitei,poţi folosi ca tratament comp-resele cu sare grunjoasă. Seîncălzesc 10 linguri de sare, apoise pun într-un săculeţ de pânză deasă care se ţine aproape deureche. Vaporii degajaţi de sarecalmează durerea şi grăbesc vin-decarea. 

- Infuzia de muşeţel sau deurzică (o lingură la 250 ml deapă clocotită). Se foloseşte laspălături calde sau la băi deaburi la ureche timp de 10minute seara. 

- Este eficient şi uleiul decimbrişor şi de muşeţel (câtetrei picături la intervale de douăzile), alternativ cu trei picăturide suc de urechelniţă. 

- Se pot aplica şi compresecalde pe urechea bolnavă, îm-bibate în 250 ml de vin alb fiertşi o lingură de iarbă proaspătăde rozmarin sau comprese caldecu zeamă de varză acră, ţinuteo oră pe ureche. 

- Din sfera apiterapiei, serecomandă în tratamentul otitei:soluţie alcoolică de propolis 5%,din care se pun câte 10 picăturiîn conductul auditiv, de trei oripe zi; alifie cu propolis 20%,pusă pe puţină vată pentru aunge conductul de două ori pezi; tinctură de propolis 10%utilizată intern, câte 30 depicături de trei ori pe zi.

 

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare