Ai roşu în gât? Trebuie să citeşti…

04 Iul 2014

Comprese cucartofi raşi şigargară cu sare sau bicarbonat pentrudureri în gât, şosete în-muiate în oţet pentruscăderea febrei, infuziede tei pentru insomniişi ceai de mentă pentrudiaree- acestea suntcele mai cunoscute, darşi cele mai eficienteleacuri babesti. Asta NU înseamnă că trebuie să NEGLIJAŢI SFATUL MEDICULUI!  

Cartofi raşi pentru roşu în gât  

Se pun cartofii raşi într-un tifonsau într-un săculeţ, se stropesc cuspirt, după care se aplica pe gâtulinflamat timp de câteva minute. Se mai pot folosi în cazul durerilorde cap şi calmează tusea seacă. 

Oţet pentru picioare umflate 

Picioarele umflate se trateazăcu băi de apă călduţă amestecatăcu trei-patru pahare de oţet demere. Menţineţi până simţiţi că pi-cioarele s-au odihnit. Nu le ştergeţi,lăsaţi-le să se usuce de la sine, iardacă aveţi dureri puternice înveliţi picioarele în comprese cu oţet.Şosetele înmuiate în oţet şi frecţiilecu oţet sau spirt sunt cele maivechi leacuri cu care bunica scotearăceala din corp şi scădea febra.

Pentru că foarte mulţi părinţiaplică această tehnică în cazul copi-ilor, le spunem să fie foarte ATENŢI.La copiii sub doi ani, se stropescşosetele de bumbac cu oţet, nu cuspirt sau ţuică, se pot intoxica cualcool. Oţetul se diluează întot-deauna cu apă (o măsură de apă launa de oţet). 

Dacă febra este mare, încercaţiîmpachetări cu apă simplă (apa săfie la temperature camerei, nufoarte rece) pe picioruşe. Cereţisfatul medicului pentru a faceîmpachetările aşa cum trebuie.

Febra

Puteţi folosi cataplasmele cu apă caldă, pentruscăderea febrei (se înmoaie o cârpă mai mare sauun cearşaf în apă caldă şi se înveleşte copilul dela subraţ până la genunchi, evitând extremităţile.Îndesaţi cârpa în zona inghinală, pe acolo trec

vase mari de sânge. Apa trebuie să fie caldă (36de grade), în niciun caz rece, pentru că poate faceşoc hipotermic). Înainte de orice manevră, sunaţimedicul, dacă nu puteţi ajunge la cabinet) şi cereţi-i părerea asupra metodei de reducere a febrei pecare vreţi să o folosiţi.

 

 

 

 

 

 

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mai multe din această categorie: « Dacă te doare măseaua, e bine să știi...

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare