Mişcarea înseamnă viaţă!

04 Iul 2014
Sportul trebuie să facă parte din viaţa noastră la toate vârstele. El are un rol extreme de  important în dezvoltarea armonioasă a micuţilor, în menţinerea sănătăţii atât a corpului, cât şi a minţii în cazul adulţilor şi vârstnicilor. Sportul trebuie să facă parte din viaţa noastră la toate vârstele. El are un rol extreme de important în dezvoltarea armonioasă a micuţilor, în menţinerea sănătăţii atât a corpului, cât şi a minţii în cazul adulţilor şi vârstnicilor.

Curele de slăbire sunt la moda şi la marecăutare de la adolescenţi până la adulţi, bărbaţişi femei. De ce? Simplu, pentru că rata obezităţiieste în plină creştere! Deşi este mult mai simplusă prevenim, muţi ajung să se trateze atuncicând este prea târziu pentru de cle mai multeori uităm să corelăm consumul de mâncare cuarderile prin mişcare, sport şi efort susţinut.

Însă trebuie să mai ţinem cont de un aspectşi anume că suntem exemplul copiilor noştri.“Grasule” şi “graso” te urmăresc toată viaţa.Nu că am fi avut nevoie de o confirmareştiinţifică, dar cercetătorii atrag atenţia că jig-nirile pe care le primesc copiii le afectează în-crederea în sine în special acelea pe teme degreutate, distrug modul în care copiii îşi percepcorpul şi duc la alte probleme.

Mişcarea este bună nu doar pentru sănătateafizică, ci şi pentru cea mintală. Un aport beneficoferit corpului nostrum de efortul fizic prelungiteste oprirea, cel puţin provizorie, a fluxului an-goaselor şi grijilor tale. După 30 de minute desport, apar gândurile pozitive, chiar creative.Este vorba de efectul de bună dispoziţie, caremodifică circulaţia sângelui, cu ajutorul hor-monilor care stimulează psihicul. Efortul ducela secreţia de endorfine, iar orice activitatefizică stimulează dopamina, acest neuro-transmiţător eseţial al acţiunii şi al plăcerii.Grijile rămân tot acolo, numai că le vezi în altmod, ai luat distanţă şi găseşti mai repede şimai uşor soluţie.

Cel mai important este că trebuie săînţelegem şi să învingem sedentarismul tradiţional, să ne convingem că, oricât ar fi dedrastice dietele, corpului îi trebuie mişcare.Este bine de ştiut că sportul modelează nudoar muschii, ci şi spiritual şi starea de bunădispoziţie. Apoi, dincolo de tot, să reţinem cădieta de zi cu zi trebuie să se adreseze sănătăţiişi nu slăbirii, pentru că avem nevoie, trăindîntr-un mediu de stres şi poluare, de antioxidanţi,fibre, calciu, aminoacizi.

Comoditatea e uneori mai puternică decâtdorinţa de a arăta bine, sănătoși, tonici, înformă. De aceea avem nevoie de motivaţii put-ernice pentru a ne mobiliza. Sănătatea minţiişi a corpului cred că ar trebui să fie cea maibună motivaţie pentru a alege un stil de viaţăsănătos.

După 30 de minute de sport, apar gândurile pozitive, chiar creative.

Este vorba de efectul de bună dispoziţie,care modifică circulaţia sângelui, cu ajutorul hormonilor care stimulează psihicul.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mai multe din această categorie: « Sportul stimulează intens sistemul imunitar

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare