Întâi sănătos, apoi frumos

24 Iun 2014
Valentina Pelinel ne sfătuieşte Valentina Pelinel ne sfătuieşte

Valentina e una dintre femeile despre care nu ai niciun dubiu că sunt fru-moase. O priveşti din toate unghiurile, o analizezi atent şi nu poti sa îigăseşti niciun defect. Dacă treci dincolo de frumuseţe, vei descoperi o persoană veselă, de un optimism molipsitor, care răspunde la întrebările dininterviu aşa cum şi spune: “cu drag”. Am surprins-o în timp ce aştepta sădecoleze spre New York, şi ne-a răspuns încântată şi fără să facă economiede cuvinte la interviu. Am apreciat seriozitatea şi dorinţa de a împărtaşicititorilor din experinţele ei. 

”Sportul creează dependență”

Ştim că eşti o fană înrăită a sportului şică recomanzi activitatea fizică înainte deorice. Cum ai reuşit să-ţi impui acest stil?

- Corpul nostru este o maşinărie complexăcare are nevoie de mentenanţă şi prevenţie,dar mai ales atenţie. Când spun atenţie mărefer la semnele pe care ţi le dă corpul tău,pentru că fiecare dintre noi este diferit. Aceststil am reuşit să mi-l impun la 29 de ani cânddeja acumulasem 8 kilograme. Atunci am ajunssă înţeleg cu adevărat importanţa practicăriimăcar a unui sport şi mai degrabă spus,importanţa de a te mişca

Spune-ne care este programul tău deîntreţinere ?

- Sportul este ca drogul, din ce faci cu atâtcreşte mai mult dorinţa de a face mai des.Practic aproape orice tip de mişcare mă simtbine şi asta m-a făcut să încerc şi alte practiciprecum kangoo jumps şi aerobic. Atât de multmi-a plăcut mişcare încât am lansat un DVD cuaerobic împreună cu experta fitness LuminiţaNicolescu.

”Fac yoga acasă împreună cu Cristi”

Sportul a făcut parte din viaţa ta întot-deauna? Ai practicat vreun sport încopilărie?

 Făceam multă mişcare în copilăriei prinprisma modului în care se derula viaţa meaatunci alături de alţi copii. Jucam şotronul,coarda, elasticul, raţele şi vânătorii etc. Mai târziu însă recunosc că am fugit de orele desport de la şcoală... :)) Însă viaţa, m-a readusîn mişcare la 16 ani, cînd am câştigat unconcurs de frumuseţe la New York, am semnatun contract cu o agenţie de modele şi atunci aînceput maratonul castingurilor printre zgîrienori; mai pe jos, mai cu metroul, mai deloc cutaxiul că atunci nu-mi permiteam. Uite aşafăceam mişcare şi indifferent cât de mult mân-cam la acea vreme consumul caloric era pemăsură şi nu mă îngrăşam. 

Cât timp dintr-o săptămână aloci sportului?

- Acum merg aproape zilnic fie la powerplate sau la o oră de aerobic, fac yoga acasăîmpreună cu Cristi şi în vacanţe înotăm, schiem,facem jogging sau pur şi simplu facem plimbăriîn ritm alert. 

Cum ţi-ai pregătit corpul pentru vară? 

- Pregătirea pentru vară eu o încep cu odetoxifiere pe care o fac o dată sau de două oripe an supraveghetă, într-o clinică specializatăîn cură de 7-10 zile în care beau num ai sucuri,iau suplimente şi fac yoga. Sunt de părere căeste bine să fii mai întâi sănătos şi apoi frumos. 

Ai apelat la serviciile nutriţionistului? 

- Da, am consultat nutriţionistul AndaAvramescu, care între timp mi-a devenit şiprietenă şi care m-a învăţat să devin propriulmeu nutriţionist.  

Respecţi regimul alimentar propus? 

- Respect regimul alimentar sau mai binezis îmi cunosc corpul şi dacă mănânc mai multîntr-o zi, ştiu să mănânc mai puţin sau să măalimentez doar cu sucuri în ziua următoare. 

 

Pregătirea pentruvară eu o încep cuo detoxifiere pecare o fac o datăsau de două ori pean supraveghetă,într-o clinicăspecializată încură de 7-10 zile încare beau num aisucuri, iausuplimente şi facyoga...

 

Alimentaţia sănătoasă şi echilibratăreprezintă un stil de viaţă pentru tine? 

- În timp începi să-ţi cunoşti corpul, să ştiicum reacţionează la alimente, la mişcare şi dece nu la stres. Alimentaţia sănătoasă şi sportulreprezintă un stil de viaţă pentru mine şi îmiajută corpul să treacă peste orice obstacol.  

Cum fugi de tentaţia dulciurilor? 

- Slavă Domnului că nu-mi plac dulciurile.Se întâmplă foarte rar să nu pot rezista unuiecler de cafea sau unei gogoşi, dar în generalpot spune ca nu îmi plac dulciurile.  

Ce părere ai despre femeile care slăbescîn exces? 

- Din păcate multe dintre noi încă alegemvarianta uşoară şi nu ne dăm seama că nefacem mai mult rău. Ştiu cât de încurajatoreste să slăbeşti repede 3-5 kg pe săptămânăprin înfometare sau cu un regim disociat darefectul yo-yo (revenirea kilogramelor) estegarantat. Cel mai important este să îţi cunoşticorpul, că el îţi dă semnale şi vei ştii ce îiprieşte şi ce nu, ce te ajută să ai o alimentaţiesănătoasă şi cum poţi slăbi sănătos. Părereamea despre fetele care slăbesc în exces esteaceasta: “Întâi sănătos apoi frumos”. 

Ce exerciţii de întreţinere recomanzi cititorilor? 

- Recomand sau mai bine zis îndemn sprecombinarea unui regim alimentar echilibrat cumişcare (fie că vorbim de urcatul pe scări,curăţenia în casă sau mersul la sală). Dacă vreisă slăbeşti în timp scurt preferabil cardio –aerobic, jogging, kango-jumps, tabata pe powerplate etc. Toate acestea sunt pentru trup dardacă nu avem mintea şi sufletul sănătoase nuam făcut nimic. Degeaba mâncăm sănătos şifacem mişcare, dacă spiritual nu suntem bine.Vă recomand gânduri pozitive, speranţă, zâm-bete şi apreciere pentru tot ce este frumos.Numai aşa veţi emana energie pozitivă şi uni-versul vă va dărui înzecit ceea ce aţi proiectat.

 Ce proiecte de viitor ai?  

- În toamnă sper să lansăm noul proiect.Nu pot să dau mai multe delatii despre el doarcă este făcut împreună cu buna mea prietenă,Monica Tatoiu, şi că este potrivit pentru fiecaredintre voi, indiferent de vârstă sau buget. Sănu uităm nici de DVD- ul lansat cu expertul fitness Luminţa Nicolescu, menit să vă ofere co-moditatea propriului cămin în momentul încare faci sport, care încă se mai găseşte pesite-ul meu www.valentinapelinel.com şi în altecâteva magazine on-line.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare