Ilinca Vandici: ”Fiecare femeie este specială”

04 Iul 2014

Ilinca Vandici este o tânăra frumoasă,dornică să-şi clădeze o carieră“sănătoasă” în televiziune. De când a plecat din Bihor şi s-a mutat în capitală amuncit asiduu pentru cariera sa. Şi-aclădit-o cărămidă cu cărămidă şi pare săfie pe drumul cel bun deoarece ceea ceface este apreciat. Ilinca Vandici ne-a vorbit deschis despre ea, despre copilărie,despre importanţa familiei şi despre ce-şi doreşte.

Am citit despre Ilinca Vandici că este o luptătoare, că întodeauna avisat să lucreze în televiziune, iar cariera este pe primul loc. Cine estede fapt Ilinca Vandici?

- În linii mari, sunt o persoana cât sepoate de normală, realistă şi muncitoare. Ofemeie de 27 de ani, cu calităţi şi defecte, cupreocupări similare oricărei tinere. Faptul căam început să muncesc de la 18 ani în tele-viziune m-a maturizat mult, m-a făcut să trecprintr-o multitudine de experienţe plăcutesau mai puţin plăcute, ce m-au format şi m-au conturat în a deveni omul care sunt azi.Sunt o persoană care iubeşte frumosul întoate formele lui, natura, stilul de viaţăsănătos, o persoană însetată de cunoaştereşi dezvoltare pe toate planurile.

”Nu am forţat niciodatălucrurile, am un simţ alpenibilului extrem de binedezvoltat”

Ai o imagine impecabilă ca persoanăpublică. Cât de greu este să o menţiiîntr-o lume a showbiz-ului atât detumultoasă.

- Extrem de greu, însă mi-am asumat viaţa trăită în lumina blitz-urilor, mi-am asumatcuriozitatea acerbă a celor ce mă privesc. Şipentru că sunt conştientă că pot fi perceputăca un model pentru multe tinere la începutde drum, am încercat mereu să dau un exemplupozitiv, să gândesc de două ori înainte de aacţiona în diferite situaţii. Poate deveni obositorla un moment dat să fii mereu aranajată,îmbrăcata la modă, zâmbitoare, senină,pregătită să răspunzi şi să dai socoteală înfaţa celor ce te privesc, să ai un corp, o minteşi un suflet fără greşeală, însă satisfacţia pecare o ai atunci când vezi că oamenii teapreciează, te respectă şi te înţeleg diminueazătoate eforturile. 

Nu ştiu dacă există o reţetă desucces. Ştiu însă, cu siguranţă, cămunca asiduă, perseverenţa,bunul simţ şi respectul sunttrăsături ce m-au ajutat să rămânîn aceasta lume, să fiu apreciată şisă reuşesc să ajung acolo unde mi-am propus. 

Mi-am asumat viaţa trăită în lumina blitz-urilor, mi-am asumat curiozitatea acerbăa celor ce mă privesc. Şi pentru că suntconştientă că pot fi percepută ca un modelpentru multe tinere la început de drum, amîncercat mereu să dau un exemplu pozitiv, săgândesc de două ori înainte de a acţiona îndiferite situaţii. 

Poate deveni obositor la unmoment dat să fii mereuaranajată, îmbrăcata lamodă, zâmbitoare, senină,pregătită să răspunzi şi să daisocoteală în faţa celor ce teprivesc, să ai un corp, o minteşi un suflet fără greşeală, însăsatisfacţia pe care o ai atuncicând vezi că oamenii teapreciează, te respectă şi teînţeleg diminuează toateeforturile. 

Când erai mică îţi doreai să cânţi.

De ce ai renunţat?

- Când suntem mici ne dorim să fimastronauţi, actriţe sau poliţişti. Nu avem cumsă conştientizăm ce presupune fiecare carierăîn parte, iar inocenţa ne ajută să visăm înpermanenţă. Când păşim cu adevărat în viaţă,ne dăm seama că nu toate visele devin realitateba mai mult, ne oprim din a mai visa, fiindîngrădiţi de probleme şi stres. Personal, amdescoperit, o dată cu maturizarea, că nu am ovoce care să poată susţine o carieră în domeniulmuzical, şi atunci am preferat să mă perfecţionezîn cariera de moderator, lăsând muzica sărămână la nivel de hobby, de joacă... Nu amforţat niciodată lucrurile, am un simţ al peni-bilului extrem de bine dezvoltat, iar asta m-aajutat mereu să nu fac lucruri sau gesturi pecare nu le stăpânesc în totalitate.

”Am urcat pe scena la 8 ani prima dată prinintermediul dansului”

10 ani de dans modern, de societate,contemporan, tematic şi balet înseamnafoarte mult. Ce te-a motivat să practici atâta timp şi de ce ai părăsitscena dansului?

- Am urcat pe scena la 8 ani prima datăprin intermediul dansului şi e clar că încă depe atunci eram atrasă de aplauzele oamenilor.Faptul că făceam parte dintr-un grup organizat,repetiţiile aproape zilnice la care luam parte,dar şi mirajul spectacolelor m-au impulsionatşi nu mi-am dorit să renunţ, chiar dacă eradificil să fiu premiantă şi la şcoală şi pe scenă.Aceasta a fost regula impusă de tatăl meu,pentru a-mi da voie să fac parte din trupa"Metaphoric" a Palatului Copiilor. 

În momentul în care am ajuns la liceu, orelede studiu erau mai multe, materiile diverse şigrele, timpul liber din ce în ce mai puţin şi amales să mă preocup mai mult de şcoală, sărămân premiantă şi am renunţat la dans. Nuîmi pare rău, dimpotrivă, sunt mulţumită căam pus mereu pe primul plan studiul,perfecţionarea şi acumularea de informaţii.

Câştigarea trofeului ”Dansez pentru tine”de la ultima ediţie a fost ca o încununare a eforturilor depuse încei 10 ani de dans?

- Cu siguranţă! Dar în același timp amrealizat cât de uşor îmi venea în copilărie sădansez, să învăţ mişcări noi şi cât de dificil afost acum. Cred că mai degrabă a fost încu-nunarea muncii de echipă, a efortului depus zide zi, a oboselii acumulate şi a dorinţei de aface un bine, de a ajuta fără să cer sau săprimesc ceva în schimb! Cred că şi această

Am o viaţăechilibrată,fără excese,cu multăodihnă,gânduripozitive şi unzâmbet înfiecaredimineaţă!

experienţă m-a maturizat, m-a făcut să privesccu alţi ochi viaţa şi greutăţile, raportul dintreoameni. Mărturisesc faptul că mi-am bucuratsufletul zi de zi cu gândul că fac o faptă bună,că pot să ajut o familie, şi mai cu seamă la finalatunci când am reuşit să aduc o rază de soareîn viaţa lui Răzvan şi a familiei lui. Mă simt unom extrem de bogat sufleteşte!

”Am o viaţă echilibrată, fărăexcese, cu multă odihnă...”

Există cheia succesului sau reţetă pentrusucces în televiziune?

- Timpurile se schimbă, gusturile setransformă, ce a funcţionat anul trecut azi numai merge. Noi, oamenii de televiziune, suntemîntr-o permanentă schimbare şi perfecţionare,căutare de nişe nedescoperite, studiu asupra aceea ce ar dori să vadă telespectatorul. Drepturmare, nu ştiu dacă există o reţetă de succes.Ştiu însă, cu siguranţă, că munca asiduă,perseverenţa, bunul simţ şi respectul sunttrăsături ce m-au ajutat să rămân în aceastălume, să fiu apreciată şi să reuşesc să ajungacolo unde mi-am propus. 

Cât de importantă este familia şi suportul oferit de ea, pentru tine?

- Imperios necesară! Fără suportul oamenilordragi, eu nu pot face nimic... Am mereu nevoiede confirmări din partea lor, de susţinere şiînţelegere. Ei sunt alături de mine şi când suntfericită pentru că reuşesc să realizez ceva şiatunci când plâng de tristeţe pentru o loviturape care mi-o dă viaţa.

Ai o siluetă de invidiat. Cum reuşeşti?

- Este o chestiune nativă în primul rând, iarmai apoi ţine de un stil de viaţă sănătos. Astaînseamnă atenţie sporită la ceea ce mănânc înfiecare zi, antrenamentele aproape zilnice pecare le fac în sala de sport. Am o viaţăechilibrată, fără excese, cu multă odihnă, gânduripozitive şi un zâmbet în fiecare dimineaţă!

Alimentaţia sănătoasă este o prioritate pentru tine?

- Sigur că da! Nu doar pentru aspectul fizic,ci mai degrabă pentru că aşa mă simt bine. Oalimentaţie sănătoasă îmi oferă un tonus bun,libertate de mişcare, un somn liniştit, senzaţiade bine. 

Ce hobby-uri are Ilinca Vandici şi dacă mai are timp pentru ele?

- În ultima perioadă am pus mare accent pe lu-crurile care mă împlinesc, în lipsa unui proiectîn televiziune. Citesc foarte mult, din domeniivariate, mă plimb, mă bucur de soare, denatură. Am început un studiu individual în Isto-ria Artei, urmează să încep lecţii de studiu a pi-anului. Reuşesc să petrec timp calitativ cu oa-menii dragi, prieteni şi familie.

Ne poţi spune ce planuri de viitor ai?

- E important pentru mine acum să definitivezdiscuţiile pe care le port cu diverse televiziunipentru proiecte. Cariera este primordială, așacum spuneai şi tu mai sus, drept urmare asta etot ce mă preocupă în momentul actual.

E important să reuşesc să fac ceea ce măreprezintă în televiziune, lucruri calitative, curate, frumoase!

Un mesaj pentru cititoarele revistei ”Un pas spre sănătate”  care sunt la început de drum!

- Fiecare femeie este specială!
Încercaţi să vă alegeţi un drum în viaţă şi deacolo, construiţi în fiecare zi câte o treaptăspre vârful piramidei!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare