Georgiana Drăghici

04 Iul 2014
”Sănătatea, un domeniu mai tot timpul vitregit” ”Sănătatea, un domeniu mai tot timpul vitregit”

Dacă nu reușești să teoprești din rutina zilnică și să-ţi aloci câteva clipe pentru suflet, totul se pierde”. Acesta este unuldintre îndemnurile invitatuluinostru special din aceastăediţie.

Georgiana Drăghici - decan, politician, ofemeie puternică, ambiţioasăși o soţie iubitoare, care sepregătește de cel mai frumosnivel al vieţii: MĂMICĂ.

Un interviu de suflet, care vă va ajunge la suflet!"

Încercpermanent să-mi aloccâteva clipe,pentru a citi, amerge lamuzeu, la unfilm sau la unconcert!Recent am fostla mai multespectacole deoperă, pentrucă bebeluşilorle place acestgen demuzica!

”Sunt o fire activă şidornică să realizezemulte lucruri, mereupe drumuri, cu multeproiecte”

Orice intreviu începe cu o în-trebare, cum e şi firesc, de alt-fel! Numai că noi vrem să-ţimulţumim încă de pe acumpentru că te-ai oprit dinagitaţia zilnică pentru a neîmpărtăşii câteva din poveştiletale de viaţă! Eşti conferenţiaruniversitar, consilierul Da-cianei Sârbu de 10 ani,preşedinta TSD Argeş, soţie şimai nou… mămică. Cum te de-scurci?

- Vă mulţumesc pentru pasulfăcut către sănătate, un domeniuvital al societăţii noastre, dar maitot timpul vitregit. Se spune că ne aducem aminte să avem grijă desănătate doar atunci când organismulne semnalizează probleme grave, înrest, ne luăm cu munca şi cu treburilezilnice şi deseori, uităm să neacordăm porţia zilnică de sănătate.Mereu am fost obişnuită cu agitaţia,am urmat două facultăţi în paralel,am şi lucrat în anii studenţiei, prinurmare, ritmul era deja format! Sunto fire activă şi dornică să realizezemulte lucruri, mereu pe drumuri, cumulte proiecte care trebuie duse labun sfârşit. Nici în sarcină nu amstat deloc, am făcut campanie printoată ţara, am fost la Universitate,am participat la o parte din acţiunilePSD Argeş! Părinţii mei se amuză şispun că abia aşteaptă să-ipovestească nepoatei câte drumuria făcut când era în burtică, pe undea umblat, la câte mitinguri electoralea luat parte! Atunci când am timpîmi place să am grijă de florile melefavorite la Curtea de Argeş sau săgătesc pentru cei dragi. 

Uneori, grijile şi problemele cotidiene netransformă în mici roboţei. Îţi faci timppentru tine, pentru sufletul tău?

- Încerc permanent să-mi aloc câteva clipe,pentru a citi, a merge la muzeu, la un film sau laun concert! Recent am fost la mai multe spectacolede operă, pentru că bebeluşilor le place acest gende muzica! Dacă nu ai reuşi să-ţi aloci câtevaminute pentru sufletul tău, nu ai putea rezista,pentru că ritmul în care trăim este uneori infernal,cu atacuri, răutăţi şi momente urâte!

Şi pentru că vorbeam de suflet, nu pot sănu te întreb şi despre iubire. Te-ai căsătoritanul trecut şi ştiu că trăieşti o povestefoarte frumoasă!

- Avem o familie frumoasă, pentru că amândoisuntem doi oameni maturi care ştiu să apreciezeşi să trăiască iubirea. Mircea este un soţ atent, opersoană cu un suflet extraordinar, cum rar îţieste dat să întâlneşti! Mă bucur că dragostea aputut învinge orice obstacole şi că Dumnezeu ne-a binecuvantat cu un bebe, pe care amandoi ni-ldorim foarte mult! În fapt, aceasta este esenţavieţii, să trăim frumos şi să avem copilaşi care săne lumineze clipele!

”Fiecare părinte
încearcă sa ofere urmaşilor o viaţă mai liniştită” 

Cum ai trăit momentul aflării acestei min-unate veşti... că vei fi mămică?

- Am avut emoţii teribile, chiar şi după confir-mare, mi se părea că trăiesc un vis! Este interesantca ambele perechi de fini, pe care le-am cununatanul trecut vor avea bebeluşi! Aşa că va fi otoamnă cu multe surprize plăcute!

Pentru că şi eu sunt mamă, îmi aduc am-inte că îmi treceau prin minte tot felul deîntrebari. Cum o să fie copilul meu, ce cu-loare va avea ochii lui, ce va fi…băieţel saufetiţă, voi face faţă cerinţelor lui etc… Latine cum e?

- Absolut la fel! O sa avem fetiţă, dar importanteste să fie sănătoasă, şi să trăiască într-o lumemai bună! Fiecare părinte încearcă sa ofere urmaşilor o viaţă mai liniştită şi pe cât posibil să-i ferească de probleme şi necazuri!

Visezi la ce va deveni, ţi-ar plăcea săaleagă drumul pavat de voi, cel al politicii?

- Mi-ar plăcea să iubească muzica! Sper să nualeagă politica, dar atunci când va sosi vremea cusiguranţă, va alege tot ce va dori ea!

Duceţi o viaţă sănătoasă, echilibrată,sunteţi atenţi la ce mâncaţi, la orelemeselor, faceţi sport?

- Sănătoasă pe cât posibil, în vremurile noastre!La Curtea de Argeş avem grădină de legume şiîncercam să folosim alimente cât mai naturale, să nu mâncăm prea mult seara, cât despre sport,este un obiectiv major peste care sărim mai mereu din cauza programului. În principiu ducemo viaţă echilibrată, nu fumăm, consumăm multelegume şi avem grijă la greutate!

Acum că porţi în pântec un suflet, ai făcutUN PAS SPRE SANATATE? Esti mai atentă?

- Categoric! Sunt mult mai atentă, dar şi maipoſticioasă! Ador cireşele şi fructele de vară! Pasulspre sănătate înseamnă de fapt, o viaţă cu mai puţine riscuri, un mod de a te proteja pe tine, darşi pe cei din jur.

”Am urmat sfatulmedicului, nu aminsistat decât pecontroalele strictnecesare!”

Eşti genul de mămică“stresată” să faci toateanalizele, să faci ecografede două ori pe lună, săceri părerea mai multormedici? Sau iei totul cu calm?

- Am urmat sfatul medicului,nu am insistat decât pe con-troalele strict necesare! La în-ceput au fost mici probleme, darcu grijă si atenţie, le-am depăşit!Important este să gândeşti poz-itiv, să stabileşti o relaţie cubebe încă din burtică şi să ţii cont atât de nevoile tale, cât şiale copilaşului.

Ai vicii care i-ar puteadăuna copilului? Airenunţat la ele?

- Singurul viciu ar fi cafeaua,la care am renunţat în sarcină,în rest, multă agitaţie, pentru că aşa am rămas în formă şitimpul a trecut mai repede!

Consideri importantă,pentru copil, starea despirit pe care o ai?Mircea, soţul tău, cum teajută?

- Soţul meu abia aşteaptănoul membru al familiei, a fostcu mine la toate controalele şiacum ne-am propus săcumpărăm împreună cele nece-sare pentru camera micuţei. Esteun tătic implicat, în ciuda timpuluilimitat!

Povesteşte-ne cum de-curge sarcina? Comunicicu bebelul din burtică,tăticul….

- Da, în fiecare dimineatăavem program matinal de discuţiicu bebeluşa. Am ascultat multă muzică simfonică şi am încercatsă evit pe cât posibil, factorii deagitaţie din jur.

Aţi pregătit camerabebeluşului?

- Nu am pregătit camera,dar ne dorim ca în luna iulie săne ocupam de acest capitol. Amvizitat câteva târguri cu produsepentru copii, m-am dotat cu pli-ante, cu cărţi de specialitate, culista de lucruri absolut necesareşi acum urmează proba practică!

Te rugăm să transmiţicititorilor noştri un gând“sănătos”!

- Cu toţii ne dorim să aflămcât mai multe sfaturi despresănătate. Din păcate, în zilelenoastre constatăm că, de celemai multe ori, sănătatea devineimportantă pentru noi doar atun-ci când lipseşte! Aşa că trebuiesă avem grijă de sănătatea fizică,mentală, emoţională şi spirituală,pentru că doar aşa putem păstracel mai de preţ bun al nostru!Sănătatea nu se poate oferi cuivaîn dar, nu se poate cumpăra, nicichiar să o moştenim nu e posibil- ea trebuie doar păstrată. Tre-buie să învăţăm să trăim înlumea aceasta în armonie, nea-ducându-ne daune nici nouă, nicicelorlalti! Şi atunci, avem dreptulsă pretindem la o viaţă lungă şiplină de satisfacţii! Soluţii mirac-uloase care să ne protejeze deriscul de îmbolnăvire sau accident nu există, dar cine aresănătate, are speranţă şi cineare speranţă are orice!

UN PAS SPRE SANATATEîţi doreşte naştereuşoară! Şi te aşteptăm săte alături, după naştere,mămicilor care scriu înrubrica noastră “Jurnalde mamică” să nepovesteşti din experienţata cu bebe!

- Vă mulţumesc şi vă felicitpentru realizarea acesteipublicaţii, care oferă sfaturi per-tinente, informaţii utile şi noutăţidin domeniul sănătăţii!

Un interviu realizat de Claudia Badea

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare