“Ca să faci sport nu trebuie să mergi la sală”

26 Iun 2014
Carmen Brumă Carmen Brumă Fac patru-cinci antrenamente pe săptămână, scurte şi întense, asemănătoare cu cele din programul 3S. Aceste antrenamente au multe avantaje deoarece nu durează mai mult de 15- 20 minute, se pot practica acasă, pentru că nu necesită aparatură sau mult spaţ

Cred că nu este om care să nu fiauzit măcar o data, despre campaniile tale de promovare a unuistil de viaţă sănătos. De unde această pasiune?

- Aşa cum am povestit încărţile mele “Slim – Cum amslăbit 30 kg şi nu le-am maipus înapoi” şi “3S – Sănătoasă,Suplă, Sătulă”, totul a începutîn urma unei experienţe per-sonale din adolescenţă. Aveamaproape 17 ani când împreunăcu familia ne-am mutat în Moscova.

Această aschimbare nu mi-a priitdeloc. M-am rupt de prieteni de şcoală mi-a fost greu să mă acomodezşi nu am făcut altceva decât să mărefugiez în mâncare şi aşa m-amtrezit cu 30 de kilograme în plus.

”Am înţeles că slăbitulcu orice preţ este o«afacere proastă» pe termen lung” 

Ştim că ai avut probleme cugreutatea într-o perioadăfrumoasă pentru orice tânăr şianume adolescenţa. Cum aireuşit să depăşeşti această problemă? 

- Destul de greu şi cuefecte secundare. La ovârstă dificilă cum estecea de 17 ani când esteoricum foarte greu săte acomodezi cu schim-barea (mutarea înMoscova) eu m-amtrezit cu un corp pecare nu-l cunoşteam.Mi-am dat seama căsingura soluţie pen-tru mine este săslăbesc pentru că nuputeam să accept ce mis-a întâmplat. Ca oriceom am început să ţin totfelul de cure de slăbirecare nu au făcut altcevadecât să-mi slăbească or ganismul. În final am înţeles că slăbitul cuorice preţ este o “afacere proastă” pe termenlung şi că singura soluţie era să am răbdare săînvăţ să fiu disciplinată şi să-mi formez un setde reguli care să mă ajute să slăbesc sănătos.

 Cât timp a durat până ai ajuns să obţiisilueta de astăzi? 

- Nu pot să spun exact dar este un procesde durată. Rezultatele nu sunt vizibile de la osăptămână la alta, este nevoie de răbdare,perseverenţă şi o motivaţie puternică. Este unproces care s-a întâmplat într-o perioadă destulde lungă. Eu am slăbit într-un an, dar toatătransformarea mea din femeia aia în cea deacum a durat ani, pentru că nu este vorba doarde slăbit e vorba şi de foarte mulţi ani de făcutmişcare în mod constant şi foarte mulţi ani deregim sănătos. 

Stil de viaţă echilibrat 

Povesteşte-ne despre stilul tău de viaţă,despre antrenamente şi alimentaţie. 

- Cred că în acest moment stilul meu deviaţă este echilibrat şi în acord cu meseria pecare o practic. Fac patru-cinci antrenamentepe săptămână, scurte şi întense, asemănătoarecu cele din programul 3S. Aceste antrenamenteau multe avantaje deoarece nu durează maimult de 15- 20 minute, se pot practica acasă,pentru că nu necesită aparatură sau mult spaţiu,intensifică arderile şi determină organismul săsecrete mai mulţi hormoni de creştere. Cândvremea îmi permite, combin antrenamentelecu alergarea în aer liber. Alimentaţia mea sebazează pe legume, carne, pseudocereale (mei,quinoa), fructe, dar evit mezelurile, alimenteleprăjite sau ultraprocesate.  

Ce părere ai despre chirurgia estetică? 

- Chirurgia estetică face parte din vremurilepe care le trăim iar dacă este folosită cudiscernământ sau moderaţie cred că-ţi poateface viaţa mai frumoasă. 

Multe femei găsesc ca şi scuză faptul cănu au timp suficient pentru a merge lasală. Ce părere ai, ce le sfătuieşti? 

- Ca să faci sport nu trebuie să mergi lasală, asta am încercat să demonstrez prin pro-gramul 3S – Sănătoasă Suplă Sătulă. Înţelegfoarte bine scuza “ nu am timp să merg la sală’dar orice femeie îşi poate găsi 15 minute într-o zi în care să se ocupe de ea, fără să plece dincasă, fără timp pierdut, fără bani aruncaţi. Estenevoie doar de voinţă, o mai bună organizareşi disciplină. 

Ştim că până-n prezent ai scos o carte,3S, un DVD, la ce să ne mai aşteptăm dinpartea ta? 

- Am câteva proiecte în lucru dar până la fi-nalizarea lor vă invit în fiecare sâmbătă la emi-siunea “Ai grijă de tine’ o emisiune de sănătatela ora 11 pe Realitatea TV . 

După un concediu în care cu toţii ne-amînfruptat şi mişcarea a fost absentă, cene-ai recomanda pentru recuperareasiluetelor. 

- Programul 3S – Sănătoasă, Suplă, Sătulă- este ideal pentru eliminarea kilogramelor înplus, fără efecte negative pentru sănătate. Unalt avantaj important este faptul că îţi formeazăobiceiuri sănătoase de viaţă şi te învaţă cumsă adopţi un stil de viaţă sănătos pe termenlung. 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare