Terapia A.R.T. la SOLOMED CLINIC

26 Iun 2014
Rolul şi beneficiile terapiei A.R.T. Rolul şi beneficiile terapiei A.R.T.

Ce este A.R.T. 

A.R.T. reprezintă un acronim pentru AminoacidsRevitalization Therapy - Terapia de Revitalizare peBază de Aminoacizi. Rezultat al numeroaselor cercetăriale Laboratoarelor Professional Dietetics din Milanoşi folosită cu secces de mii de pacienţi din Europa,A.R.T. reprezintă un tratament medical estetic menitsă corecteze defectele cutanate (riduri, cicatrici, etc.)cauzate de deficitul de colagen şi elastină la nivelulpielii.  

Cum acţionează A.R.T. 

Ridurile apar în urma “slăbirii” ţesutului cutanat,care îşi pierde proprietăţile elastice şi capacitateade a se adapta la mişcările faciale şi la forţa degravitaţie.

Această pierdere a rezistenţei se datoreazădeteriorării fibrelor de colagen, elastinei şi a tuturorcomponentelor pielii. Deţi procesul îmbătrânirii cu-tanate începe în jurul vârstei de 25 de ani, acestfenomen poate avea loc şi mai devreme (“îmbătrânireprematură”), în special în caz de dietă deficitară,fumat, stres, expunere repetată şi prelungită la razeleUV (soare sau solar), tratamente cu anumite medica-mente (în special corticoizi) etc. 

Datorită formulei sale speciale pe baza de L-aminoacizi (care reprezintă 70% din structura cola-genului) şi acid hialuronic, A.R.T. contribuie la con-tracararea fenomenului de îmbătrânire cutanată prinreactivarea metabolismul celular şi a producţiei decolagen şi elastină, cele două proteine esenţialepentru sănătatea şi frumuseţea pielii tale. 

În ce constă terapia A.R.T.  

Terapia A.R.T. a fost studiată pentru a asigurapielii în proporţie de 100% necesarul de aminoacizişi acid hialuronic: 

» Pe cale intradermică: JALUPRO
» Pe cale orală: PROGLYME SOLUŢIE BUVABILĂ» Pe cale topică: PROGLYME LINIADERMOCOSMETICĂ 

Toate produsele, administrate corect şi conformprotocolului prescris de medicul curant, acţioneazăatât separat, cât şi sinergic. 

Produsele A.R.T. sunt bine tolerate de toţi pacienţiişi au fost testate clinic şi dermatologic în cadrul In-stitutelor Specializate din Italia. 

Aminoacizii, acidul hialuronicşi sănătatea pielii 

Aminoacizii: elememnte fundamentale pentrusanatatea pielii 

Pentru a înţelege rolul terapiei A.R.T., este necesarmai întâi să înţelegem ce sunt aminoacizii şi careeste rolul lor în organismul uman. Deseori numiţi şi„elemente care ne formează viaţa”, aminoaciziireprezintă cele mai importante substanţe din organ-ismul nostru datorită faptului că ei stau la bazaformării tuturor proteinelor din corp. 

Aminoacizii au un rol esenţial în constituireaproteinelor pielii (colagenul, cheratina şi elastina) şiau în special rolul de a regenera celulele şi ţesuturile,susţinând dezvoltarea şi vindecarea acestora. 

COLAGENUL reprezintă cea mai abundentăproteină a ţesutului de susţinere al pielii şi, împreunăcu ELASTINA, asigură tonusul, elasticitatea, hidratareaşi supleţea pielii. 

Aminoacizii + Acidul Hialuronic: acţiune combinatăpentru intensificarea producţiei de colagen şi elastină 

Ca şi în cazul aminoacizilor, Acidul Hialuroniceste o substanţă care se găseşte în mod natural înpielea noastră. El are rolul de a reţine apa la nivelulpielii şi de a ţine laolaltă fibrele de colagen şi elastina,asigurând hidratarea acestora. 

Numeroase studii clinice au demonstrat faptulcă, acţionând în sinergie cu aminoacizii, acidul hialuronic are un rol deosebit de important în sinteza cola-genului, estomparea imperfecţiunilor pielii (riduri,cicatrici) şi la vindecarea mai rapidă a leziunilor pro-duse de acnee sau din alte cauze.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare