Sezonul rece, perfect pentru epilarea definitivă!

26 Iun 2014

Chiar dacă a trecut vara, când din garderoba aufăcut parte inevitabil costumul de baie, fustele şipantalonii scurţi, nu înseamnă că acum nu trebuie să ne mai preocupe la fel de mult epilarea. Dincontră, anotimpul rece este ideal pentru epilarea de-finitiva. Dacă începem un astfel de tratament înaceastă perioadă, vom putea întâmpina sărbătorile deiarnă mult mai relaxate, iar vara următoare va fi oîncântare, fără stresul părului nedorit! 

Ce este epilareadefinitivă şi de cesezonul rece estecel mai potrivitpentru începereaacestui tratament? 

Epilarea definitivăreprezintă distrugereapermanentă a foliculilor piloşi(rădăcinile firelor de păr) într-un procent maxim de 90-95%la femei şi 75-80% la bărbaţi,cu variaţii în funcţie de zonatratată şi de culoarea şi texturafirelor de păr. Când se utilizeazătehnologii ce au la bază lumina(LASER şi lumina intensăpulsată) principiul se numeştefototermoliză selectivă. Maiconcret, lumina emisă deaparate este absorbită de pig-mentul din firul de păr (melan-ina), transformată în căldurăşi condusă prin firul de părcătre rădăcină, aceasta fiinddistrusă la nivel celular, ne-maiputând astfel să producănoi fire de păr.

O condiţie esenţială pentrua putea face în siguranţă unastfel de tratament este capielea să nu fie bronzată, maiexact să nu fi fost expusă lasoare sau solar cu minim 6săptămâni înainte de sedinţă.Nerespectarea acestei conditiipoate duce la aparitia unorreacţii adverse neplăcute cumar fi cicatricele sau schimbăripermanente de pigmentaţie(zone hipo sau hiperpigmen-tate). De aceea cel mai indicateste să apelăm la epilareadefinitivă în sezonul rece, atuncicând probabilitatea ca pieleasă fie bronzată este cea maimică. Trebuie totuşi menţionatfaptul că epilarea definitivă seface şi vara, însă presupune oatenţie suplimentară: pieleatrebuie bine protejată de soarefie cu ajutorul hainelor (atuncicând se poate), fie prin apli-carea conştiincioasă a cremelorcu factor maxim de protecţiesolară (SPF50+). 

Cum ne pregătimpentru începereaacestui tratament? 

Pentru a putea începetratamentul de epilaredefinitivă trebuie ca înainte cucel puţin 3 săptămâni de primaşedinţă să nu mai utilizămmetodele de îndepărtare apărului bazate pe smulgere(ceară, pensetă, benzi etc.).Părul poate fi îndepărtat de lasuprafaţa pielii cu ajutorulcremelor depilatoare şi alaparatului de ras. Bineînţeles,asa cum am mai spus, trebuiesă evităm expunerea lasoare/solar cu cel puţin 6săptămâni înainte, dar şi apli-carea de creme autobronzantecu cel puţin 2 săptămâniînainte. 

Însă primul pas, şi cel maiimportant înainte de a începeun astfel de tratament, estesă vă programaţi la oconsultaţie într-o clinică specializată, unde experţii înacest domeniu vă pot oferitoate informaţiile necesare.

Care sunt beneficiileepilării definitive?

Beneficiile epilării definitivesunt nu doar cosmetice, ci şide natură emoţională şipsihologică. Beneficiile cos-metice dar şi practice se referăla faptul că, prin eliminareapermanentă a unui procentfoarte mare din firele de păr,pielea va deveni mult mai fină,iar enervanta foliculită (firecrescute sub piele şi inflamate)va dispărea şi ea. Veţi puteaastfel să îmbrăcaţi orice ţinută,sau să mergeţi la piscinăoricând, fără să vă mai întrebaţidacă v-aţi epilat sau nu. Pe dealtă parte, există un procentdestul de mare de persoane(mai ales femei) pentru careexcesul de păr pe anumite zoneale corpului ridică problemede ordin emoţional. În aceste situaţii, eliminarea permanentăa părului nedorit face ca per-soana în cauză să nu se maisimtă complexata de acesta,având ca urmare creşterea în-crederii în sine. 

Cum ştim să alegemlocul în caremergem pentrutratamentul deepilare definitivă? 

Iată câteva criterii de caresă ţineţi cont atunci cânddecideţi unde mergeţi pentruepilare definitivă, astfel încâtsă beneficiaţi de un tratamentcorespunzator şi eficient: 

-are o bază numeroasă depacienţi trataţi şi rezultatebune 

-deţine aparate recunos-cute la nivel mondial 

-deţine mai multe tipuri deaparate (atât LASER cât şi IPL)pentru a putea alege întot-deauna ce este cel mai potrivitpentru fiecare pacient în funcţiede: tipul pielii, localizare, cu-loare şi textură a firului de păr,dar şi de stadiul tratamentu-lui 

-experienţa îndelungată,atât în ani cât şi în număr detratamente realizate 

-tratamentele sunt efectuate de persoane cu pregătiremedicală 

-înainte de începerea trata-mentului trebuie să aibă loc oconsultaţie consistentă, încadrul căreia vi se oferă toatedetaliile legate de acest tratament şi vi se răspunde fărănici un dubiu la orice întrebarelegată de acest subiect 

-nu în ultimul rând, atuncicând eşti dedicat şi expert într-un domeniu există şanse multmai mari să te pricepi cuadevărat la ceea ce faci! 

 

Mihaela Ştefănescu, manager al Clinicii Nova Skin. 

Programări la, 0788/685.658sau 0348/440.844

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare