Protejează-ți pielea!

04 Iul 2014

Atunci când ai 20 de ani sau ești la începutulcelor 30 de ani ai tăi, nu-ţi prea faci probleme cuîmbătrânirea pielii. Mai mult ca sigur bătrâneţeaeste o poveste neplăcută care i s-a întâmplatbunicii tale. Ei bine, greșești. ”Tinereţea” pieliitale are mai puţină legătură cu înaintarea învârstă decât cu felul în care o tratezi. Dacă oexpui prea mult la soare, la fum, la stress, dacănu te demachiezi în fiecare seară, dacă n-ohidratezi și, în general, dacă n-o tratezi cu respectpielea ta va începe să se răzbune pe tine pentrurelele tratamente pe care i le-ai ”dăruit” zilnicprin indiferenţă. Își va pierde elasticitatea, lumi-nozitatea și aspectul mat, catifelat. Ridurile îţivor face mai repede apariţia, iar pielea ta vaavea un aspect căzut, negricios sau pătat, prematurîmbătrânit.

După cum știi, e mult mai bine să prevenimdecât să tratăm, așa că, în lupta cu timpul, cu câtîncepem mai repede îngrijirea corectă și constantăa pielii, cu atât aceasta va îmbătrâni mai greu.

Oprește-te din fumat

Fumatul este a doua sursă principală aîmbătrânirii premature a pielii, după expunereaîndelungată și fără protecţie adecvată la soare.De ce? Pentru că nicotina contractă vasele desânge și ”lenevește” fluxul de oxigen care artrebui să hrănească pielea. Nu prea sună bine,nu? Și-apoi, ai observat cum arată pielea unuifumător de cursă lungă? E ternă și are aspectulacela neplăcut de hârtie gălbejită.

Nu trage, nu te ciupi și nu-ţi freca pieleaca și cum ar fi dușmanul tău.

Sună masochist, dar există femei care credcă dacă-și ciupesc obrajii se vor colora natural,sau dacă-și freacă pielea cu un burete aspru sân-gele va circula mai repede în organism – dupăcum și spun unele articole de îngrijire a pielii.Nimic mai eronat. Dacă vrei să-ţi circule sângelemai cu viteză fă zece flotări și suta de abdomenesau practică jogging, indiferent de cât de scăzutesunt temperaturile afară, dar nu-ţi molesta pieleacă ea n-are nici o vină, sărmana.

Nu uita să-ţi hrănești pielea cu o cremă hidratantă

Nu numai faţă, ci tot corpul. E adevărat căchipul este mult mai expus soarelui, vântului etcși tocmai de aceea trebuie să-i acordăm o atenţiedeosebită, dar de ce să ignori restul, doar pentrucă-ţi acoperi trupul cu haine călduroase? Pentruvremea rece e perfectă și crema de gălbenele,plus că dacă dai un fond de ten peste ţi-luniformizează imediat. În general, când descoperiun produs bun e bine să-i rămâi fidel și, bineînţeles,să-l folosești. Restul se cheamă comerţ de oparte și cumpărături nesăbuite de cealaltă parte.

Nu te culca pe o ureche că vine iarna, că nu vei mai ieși așa des din casă și deci poluarea nu te va maiatinge la fel ca astă vară.

Cu alte cuvinte,îngrijește-ţi pielea tot tim-pul, nu doar din când încând. Ok, poţi spune într-o seară că n-ai chef să tedemachezi, dar când veiajunge pe la 50-60 de aniîţi garantez că-ţi vei dorisă-ntorci timpul înapoi șisă fii mai atent/ă cu ritualul tău de îngrijire a pielii.Poate observi că nu spunritual de frumuseţe și cănu vorbesc doar pentru fe-mei. Sigur e cam ciudatsă vezi un bărbat că-și dăcu cremă hidratantă pefaţă, când și-ar putea lăsabarbă și ar scăpa de toategrijile.

Poartă ochelari și protejează-ţi ochii de lumina soarelui indiferent de vreme, dar mai ales pe timpul iernii.

Lasă figurile și nu-i mai lua în seamă pe cei care tecred ciudat/ă că porţi ochelari de soare iarna. Atunci lu-mina e mult mai puternică și mai nocivă pentru ochii tăiși pentru pielea din jurul ochilor tăi decât soarele devară. E nevoie dar de 20 de minute să fii expus lasoarele iernii ca să ai probleme cu vederea mai târziu.ţi se pare că vârsta de 40 de ani e îndepărtată? Maigândește-te. Ai mai mult de 40 de ani și deja simţiefectele? Atunci nu mai pierde timpul. Cumpără-ţi opereche de ochelari cu protecţie UV și nu-ţi mai facegriji pentru ce zic ignoranţii. Nu e niciodată vorba despre sănătatea altora, ci despre a ta.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare