Mituri despre epilarea definitivă

27 Iun 2014

Epilarea definitivă reprezinta o metodătot mai des pusă în practică de cătredoamne și domnișoare, dar și de către

domni. Unele persoane încă nu au curajulsă facă acest pas din cauza legendelor carecirculă în legătură cu această metodă. Sătrecem în revistă ce este adevărat și ceeste fals!

Epilarea definitivă nu este chiar definitivă

Fals. Deși există afirmaţii care sugerează că epi-larea definitivă ar dura numai câţiva ani, trebuieştiut că în urma epilării definitive corect efectuată,cu ajutorul unor echipamente şi tehnologii perfor-mante și de către personal specializat, foliculul pilos(rădăcina) este complet distrus , neavând capacitateade a se regenera în timp. Există studii clinice ce audemonstrat eficienţa acestui tratament. Din nefericire,la alimentarea acestui mit contribuie existenţa pepiată a nenumărate aparate ineficiente, dar și a unorpersoane necalificate ce efectuează incorect acesttip de tratament.

Epilarea definitivă poate provoca cancer 

Fals. Este vorba despre un mit urban. Nu aexistat niciodată vreo polemică medicală pe margineaacestui subiect. Aparatele LASER si cele IPL utilizeazădoar lungimi de undă sigure pentru piele și organism.Aceste tehnologii sunt utilizate de zeci de ani decătre medici în diverse scopuri. 

Laserul și lumina intensă pulsatafuncţionează pe părul blond deschis, alb sau gri 

Fals. Lumina emisă de aparate (LASER sau IPL)este atrasă de pigmentul din firul de păr, deci trata-mentul nu poate fi eficient pe părul foarte deschis laculoare. Aceste tehnologii funcţionează prin detectareapigmenţilor întunecaţi, în consecinţă, cele mai bunerezultate sunt înregistrate în cazul părului mai închisla culoare și gros, iar cel deschis nu este tratat. Prinurmare, adresează-te unui specialist pentru a afladacă ești un candidat eligibil pentru tratament. 

Numărul de ședinţe și intervalele dintreacestea depind de aparatul folosit 

Fals. Ședinţele de epilare definitivă trebuie pro-gramate conform unui algoritm ce respectă fiziologia creșterii firelor de păr, neavând legătură cu aparatulutilizat. Numărul de ședinţe necesare este variabil șidepinde de mai mulţi factori: zona corpului ce sedoreşte a fi tratată, tipul de pigment al pielii şipărului, grosimea şi densitatea firelor de păr. Pentrua exemplifica, zona picioarelor necesită în generalminim 6 şedinţe iar zonele inghinală si axilară –minim 8 şedinţe fiecare. Întrucât şedinţele de tratament se efectuează respectând ciclurile de dezvoltareale firelor de păr, intervalele pot fi de 4, 6 sau chiar12 săptămăni, în funcţie de zona tratată. Așa cămare atenţie la locaţiile ce promit rezultate uimitoareîntr-un număr foarte mic de ședinţe, dar și la celecare efectuează ședinţele la un interval prea scurt.

Toate aparatele folosite pentru epilareadefinitivă sunt la fel și au aceleași rezultate

Fals. Tipul aparatului utilizat și setările disponibileau un rol decisiv asupra eficienţei tratamentului.

De multe ori, performanţa unui sistem este multmai slabă la multe aparate IPL sau LASER de pepiaţă faţă de ceea ce este pretins în broșuri.

Un sistem de epilare de calitate trebuie să fiecapabil să livreze combinaţia optimă a parametrilor(fluenţă, durata pulsului, marimea spotului). Majori-tatea sistemelor existente pe piaţă nu oferă aceastăconfiguraţie, din această cauză nefiind eficiente.

Este important să faceţi tratamentul la parametrisuficient de înalţi pentru a produce foliculului pilosleziune permanentă.

E bine de știut că există aparate speciale cemăsoară energia reală emisă de un echipamentpentru epilare definitivă.

Aceste instrumente de măsură au arătat că launele sisteme pentru epilare definitivă care declarăfluenţă de 40J/cmp, fluenţa reală în spectrul delucru este de fapt de 2 J/cmp!

Există nenumarate tehnologii ce utilizează lumina: LASER, IPL, SPL,VPL, SPFT, SIPL, PTF, CPL, AFT

Fals. Sunt doar două grupe mari de tehnologii:LASER (light amplification by stimulated emission ofradiation) și IPL (intense pulsed light). Acestea douăse diferenţiază prin modul în care emit lumina.

În cazul luminii intense pulsate există mai multevariaţiuni pe aceeași temă, mai ales din dorinţaproducătorilor de a se diferenţia. Astfel, de-a lungultimpului au fost introduse noi denumiri pentru aceeașitehnologie: SPL=square pulsed light, VPL=variablepulsed light, CPL=controled pulsed light, AFT=advanced fluroscence technology etc, însă, ca și principiude funcţionare, toate acestea fac parte din grupa lu-minii intense pulsate.

În concluzie, atunci când decideţi să începeţi unastfel de tratament, informaţi-vă și aveţi grijă săalegeţi un loc cu o bună reputaţie, aparate perfor-mante, personal specializat și un număr mare declienţi și tratamente efectuate. Nu vă lăsaţi condușidoar de partea financiară.

Alegeţi înţelept!

Mihaela Ștefănescu, manager Clinica Nova Skin

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare