Epilarea definitivă - întrebări frecvente

04 Iul 2014

Epilarea definitivă este cu adevăratdefinitivă?

Da, este definitivă atunci cândepilarea se face cu aparate per-formante şi de către personal spe-cializat. Deşi există afirmaţii caresugerează că epilarea definitivăar dura numai câţiva ani, trebuieştiut că în urma epilării definitivecorect efectuată, cu ajutorul unuiechipament şi a unei tehnologiiperformante, folicululpilos(rădăcina) este complet distrus,neavând capacitatea de a se re-genera în timp. 

Câte şedinţe sunt necesare şi cât de des?

Variabil în funcţie de zonatratata. Pot fi necesare de la minim6 şedinţe până la minim 12 şedinţe.Tot în funcâie de zonă intervaleledintre şedinţe pot varia de la 4până la 12 săptămâni. Spre ex-emplu, zona bărbiei necesită minim12 şedinţe la intervale de 4săptămâni, în timp ce picioareleau nevoie de minim 6 şedinţe laintervale de 12 săptămâni.

Ce condiţii trebuie respectate?

  1. Firele de păr de pe zona ceurmează a fi tratată nu trebuiesmulse cu cel puţin trei săptămâni înainte de tratament. Pot fi însăîndepărtate de la suprafaţa pieliiprin radere sau cu ajutorul cremeidepilatoare.
  2. Zona pe care se va facetratamentul nu trebuie expusă lasoare cu cel puţin 8 săptămâniînainte, la solar cu 4 săptămâniînainte, iarcremele autobronzantenu trebuie aplicate cu 2 săptămâni înainte.

Poate fi epilat definitiv părul alb sau blond?

Deoarece sistemele LASER şiIPL au nevoie de pigmentul închis(melanina) din firul de păr pentrua absorbi şi conduce căldura pânăla rădăcina acestuia, firele de părcare nu conţin pigment (albe şiblond foarte deschis) nu pot fitratate.

Cum ne putem da seama că tratamentulfuncţionează?

În timpul efectuării şedinţeitrebuie să simţiti o fină senzaţiede înţepătură şi arsură , iar pezona tratata vor apărea în timpfoarte scurt uşoare eriteme şiedeme perifoliculare (mici zone

roşii şi umflate în jurul firelor depăr). De asemenea, în urma unuitratament eficient , firele de pezona tratată vor cădea singure laun interval de aproximativ 10-14zile (în funcţie de zona corpului)de la efectuarea şedinţei.

Cât timp durează o şedinţă de epilare definitivă?

Şedinţele pot dura de la câtevaminute până la o oră şi jumătateîn funcţie de zona ce va fi tratată.De exemplu, o şedinţă pentrubărbie durează 5 minute, pentruaxilă 10 minute iar pentru bikiniun sfert de oră. Durata scurtă aşedinţei şi faptul că nu rămânenici un semn pe pielea tratată văpermite efectuarea acestui tratament chiar şi în pauza de prânz,pentru ca apoi să vă puteţi reluaactivitatea obişnuită. 

Care sunt beneficiileepilării defintive?

Un prim beneficiu este faptulcă scăpaţi de stresul cauzat depărul nedorit şi timpul pierdut periodic cu metodele clasice şi neper-manente de epilare. Un alt marebeneficiu este reprezentat de elim-inarea foliculitei şi a firelor crescuteîn piele. De asemenea, aspectulpielii de pe zona tratată seîmbunătăţeşte radical, devenindfoarte fină şi catifelată.

Contează unde merg să îmi fac tratamentul de epilare definitivă?

Este bine să ştiţi că nu oricetip de sistem ce utilizează luminaintensă pulsata sau LASER poateduce la obţinerea rezultatelordorite. Pentru a putea beneficiade o epilare cu adevărat definitivăeste necesar să apelaţi la serviciileunei clinici specializate, cuaparatură performantă şi terapeuţicu experienţă. Toate acestea văstau la dispoziţie la clinica NovaSkin.

Pentru detalii experţii clinicii Nova Skin vă aşteaptă la oconsultaţie gratuită!

Mihaela Ştefănescu,manager al Clinicii Nova Skin.

Programări la,0788/685.658 sau 0348/440.844

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

1 comentariu

  • Marylou
    Marylou Miercuri, 06 Decembrie 2017 13:18 Link la comentariu

    I love your site.. continue the nice work! Do you know the actual theme is incidentally?

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare