Cum să ne pregătim pielea şi părul pentru plajă

25 Iun 2014
Dacă vara nu avem un bronz de invidiat atunci când! Ei bine, acesta nu se obţine uşor, pielea are nevoie de o întreagă pregătire. Dacă vara nu avem un bronz de invidiat atunci când! Ei bine, acesta nu se obţine uşor, pielea are nevoie de o întreagă pregătire.

Exfolierea sau îndepărtareacelulelor moarte este esenţialăcu câteva săptămâni înainte deexpunerea la soare. Curăţareacu produse de exfoliere ajutăpielea să devină mai receptivăla razele soarelui şi bronzul săfie uniform. Însă aceste proceduri– peeling, scrumb, exfoliere –nu se fac niciodată înainte cu ozi sau două de a merge la plajăîntrucât există riscul iritaţiilorşi infecţiilor.

Epilarea

Este recomandat ca epilareasă nu se facă niciodată în ziuaexpunerii la soare, ci cu 2-3 zileînainte, mai ales dacăîndepărtarea părului se face cuceară sau prin metode caresmulg fierele de păr, lăsând astfelporii vulnerabili la iritaţii şiinfecţii.  

Hidratarea pielii 

Programul de hidratare tre-buie să înceapă cu cel puţin osăptămână înainte de expunereala soare. Se beau cel puţin doilitri de apă în fiecare zi şi sefoloseşte cremă de îngrijire apielii puternic hidratantă şi cuefect antiaging, întrucât razelesoarelui îmbătrânesc prematurpielea. 

Stimularea producţiei de melanină 

Melanina este pigmetul careoferă culoare pielii şi are un put-ernic efect de protecţie împotrivaefectelor nocive ale razelor ul-traviolete. Stimularea producţieide melanină şi consolidarea uneibariere de protecţie împotrivarazelor UV se poate face prinadministrarea unor suplimentecu substanţe nutritive precumbetacaroten, vitamina A, C și E, astfel împiedicându-seîmbătrânirea prematură.

 

După ce am parcurs toţipaşii de mai sus şi am ajunsla plajă nu înseamnă căsuntem pregătiţi pentruexpunerea la soare. Există
o serie de reguli speciale cuprivire la îngrijireacorespunzătoare
a pielii la plajă: 

- aplicarea unui strat generosde loţiune sau cremă cu factorde protecţie solară adecvat, cu30 de minute înainte de a ajungepe plajă şi la fiecare 2 ore întimpul expunerii la soare. 

- purtarea unei pălării deprotecţie pe cap pentru pre-venirea insolaţiei 

- hidratarea intensă pe plajă,prin sporirea consumului de apăsau al alimentelor puternichidratante. 

- purtarea unor ochelari desoare cu protecţie UV, pentruprotejarea ochilor. 

- evitarea expunerii la soareîn zilele caniculare.

Nu doar pielea are nevoie de pregătire șiprotecţie pentru sezonul cald. Părul suferă foartemult din cauza razelor solare. Putem să apelămcu încredere la măştile naturale benefice pentru părulnostru. 

O mască foarte eficientă este cea cu ou şi miere.Pentru preparare ai nevoie de o linguriţă demiere, un gălbenuş de ou şi 3-4 linguri de lapte. 

Se amestecă toate ingredientele şi se intind pe toatălungimea părului. Acest amestec se aplică imediatdupă ce ai spălat părul, se lasă să acţioneze cel puţin 30 minute după care se clăteşte.

 

 

 

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare