Chirurgia frumuseţii

24 Iun 2014

Corpul poate fi remodelatpentru că aşa ne dorim,vrem să schimbăm felul în care arătăm, sau pentru că estenevoie pentru a ne îmbunătăţiicalitatea vieţii (chirurgia repara-torie). 

Plasticienii spun că în România segmentulde vârsta interesat de intervenţiile chirurgicaleestetice este cuprins între 20 şi 40 de ani şieste format din persoane active, foarte bineinformate, preocupate de propria imagine. Îngeneral, aceşti români au venituri peste medianaţională și, chiar dacă o să vi se pară ciudat,există persoane care fac împrumuturi pentru abeneficia de îmbunătăţirea aspectului fizic.

Îndepărtarea surplusului de grăsime, mărireasau micşorarea sânilor, remodelarea urechilor,buzelor, “ştergerea” ridurilor, creşterea înînalţime, toate şi nu numai sunt posibile înclinicile de medicină estetică, iar adepţii acestorproceduri sunt tot mai numeroşi.

Mărirea sânilor ocupă locul I în topulcelor mai frecvente proceduri realizateîn cabinetele de chirurgie estetică din România.

Chiar daca este solicitată frecvent, estebine de ştiut ca operaţia pentru mărirea sânilornu este una cu recuperare uşoară. Pacienteleîşi pot relua activitatea după aproximativ 14zile.

Mărirea sânilor se face cu ajutorul implan-turilor disponibile umplute cu gel siliconic, serfiziologic sau hidrogeldar. Se preferă cele dinsilicon atât la exterior, cât şi la interior datorităproprietăţilor acestora (siguranţă, senzaţia desân natural la palpare şi durabilitate).

După formă, implanturile pot fi semisfere –în picătură (implaturile anatomice) sau asimet-rice (implanturi care au forme diferite stângadreapta). Implantul mamar de calitate se spargefoarte greu, la o agresiune a zonei cu un obiectcontondent. Veţi recunoaşte dacă implantul s-a spart după o serie de semne clinice caumflarea zonei de obicei după un traumatismsau deformarea sânului. Când au loc accidentese intervine chirurgical, se scoate implatul şise introduce altul nou.

Procedurile dermatologice şi cele plasticesunt pe locul întâi în România în topulintervenţiilor chirurgicale.

 

 

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare