Comunicarea, de neînlocuit în viaţa de cuplu

26 Iun 2014

O relaţie nu este întot-deauna numai lapte şimiere. Există momente

în care lucrurile devinneplăcute şi tensionate, iarcomunicarea este singura cepoate ajuta să fie rezolvateproblemele şi depăşite acestemomente. Din păcate, cutoate că nu ar trebui, în oricerelaţie există secrete sau lu-cruri pe care partenerii, dinvarii motive, preferă să leţină ascunse. Cu cât relaţiaprinde viaţă şi cel de lângătine întruneşte cerinţele pen-tru a fi alesul tău, nu văd mo-tivul pentru care ai mai aveasecrete faţă de el. Abilitateade a comunica, discuta sincercu partenerul de viaţă estecea care demonstrează obună dinamică însoţită de în-credere, adică este reţetaunei relaţii de succes. În celece urmează o să vorbim de-spre câteva subiecte impor-tante în relaţie, care trebuiediscutate în amănunt, pentruca mai târziu să nu aparăprobleme.  

Planuri de viitor 

Este bine ca înainte ca relaţiasă devină foarte serioasă să ştiţidespre partener ce planuri deviitor are. Ar fi foarte durerossă afli că partenerul de viaţănu-şi doreşte copii în viitorulapropiat, în timp ce tu abiaaştepţi să decorezi camera liberă.Din păcate, din lipsa comunicăriisau a dorinţei de a afla şi ce îşidoreşte celălalt de la viitor, fărăa fi judecat, au fost distruserelaţii stabile. 

Banii 

Se spune că nu aduc fericirea,dar din cauza banilor apardiscuţii. Aşadar eu zic să dămCezarului ce-i al Cezarului şi săacceptăm că subiectul banilortrebuie discutat indiferent câtde îndrăgostiţi am fi. Banii pecare îi câştigaţi sunt banii amân-durora şi nu ar trebui să existesecrete despre mărimeaportofelelor. Faptul că ai “omis”să îi zici cât câştigi cu adevărato să atragă după sine întrebăride genul “ce alte lucruri îmi maiascunde dacă nu îmi spune nicimăcar ce salariu ia?” 

Sex 

Este foarte important într-orelaţie, iar dacă ceva nu mergecum trebuie pentru oricare dintrevoi, acest lucru trebuie discutat.Ştiu că este mai greu, mai ruşinossă vorbeşti despre sex decât săfaci sex, dar dacă nu depăşiţiinhibiţiile şi să vorbiţi despreproblemele din dormitor, acesteao să se transforme în frustrărişi o să afecteze şi alte aspecteale vieţii voastre de cuplu. Nutrebuie să vorbiţi doar despreproblemele din dormitor, ci şidespre fanteziile fiecăruia. 

Serviciu 

Reprezintă un loc importantdin viaţa oricărui om. Ne petre-cem acolo, de multe ori, maimult timp decât cu familia şi arfi ideal dacă am lăsa grijile de labirou acolo şi am veni acasărelaxaţi ca să ne putem bucurade cei dragi. Dar, de cele maimulte ori, nu se poate şi luămcu noi acasă stresul de la serviciu.Aici intervine partenerul care artrebui să înţeleagă implicareata şi să poţi vorbi cu el despreproblemele pe care le întâmpini.În mod sigur o să depăşeşti mo-mentul mult mai repede şi maisănătos pentru că nu ai traversatsingur perioada de stres. 

Obiceiuri proaste 

De cele mai multe ori, lu-crurile mici sunt cele carecontează într-o relaţie şi esteadevărat pentru că sunt convinsăcă o serie de obiceiuri proastepot să afecteze relaţia. Trebuiedoar să discutaţi despre ele şisă-i spuneţi partenerului ce ticurivă deranjează şi, la rândul tău,să fii pregătit să auzi că nici tunu eşti perfect. În orice caz nulăsa ca unghiile împrăştiate pestetot pe gresia din baie sau colaculridicat de la toaletă să stea încalea fericirii. Dacă nu vă puteţiaccepta în cele mai neplăcutemomente cum să vă bucuraţi decele fericite?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare