Copilul tău şi încrederea în sine

26 Iun 2014

Trăim într-o lume în care scaravalorilor s-a dezechilibratpuţin dacă pot spune aşa şi să

fiu şi blândă în exprimare. Se punetot mai mult accent pe felul încare arăţi, pe aspectul fizic şi seuită ceea ce este mai important,anume că trebuie să ieşi în lumecu un bagaj de principii şi cu oeducaţie pe măsură. Asta ar trebuisă conteze pentru fiecare din noi.

Suntem asaltaţi de imagini cu fotomodeleaproape anorexice şi manechini plini de muşchicare nu transmit nimic, dar copiii noştri uită delucrurile importante şi sunt dispuşi să facă sausă renunţe la orice ca să fie ca idolii lor. Îmieste şi greu să spun că acestea sunt exemplelede azi şi îi numim “idoli”. Dar, dincolo de acestaspect, trebuie să luăm măsuri, să-i facem pecopii să înţeleagă faptul că altele sunt valorileşi principiile în viaţă.

Există soluţii prin care îl poţi ajuta pemicuţul tău să aibă încredere în aspectul săufizic, fără să se gândească la faptul că este inferior doar pentru că nu se încadrează în nişte măsuri. În cele ce urmează o să prezentăm oserie de sfaturi ca micuţul tău să se simtă bineîn pielea lui. 

Părinţii sunt un model pentru copii şi, dacătu nu conteneşti în a te uita în oglindă şi a teplânge de kilogramele acumulate, atunci nicicopilul tău nu se va comporta altfel. Cu atâtmai mult dacă nu faci nimic în privinţa asta. 

Dacă remarci de genul “sunt atât de grasă”sunt folosite foarte des de tine mai ales înpreajma copilului nu faci altceva decât să îiarăţi năzdrăvanului că înfăţişarea unui om estefoarte importantă şi nimic altceva nu maicontează. În prezenţa lui nu trebuie făcuteastfel de afirmaţii nici la dresa ta, nici cândvine vorba despre înfăţişarea altor persoane. 

A fi gras nu este un sentiment, aşadar dacăzici “mă simt atât de gras!” îl înveţi să-şi cuan-tifice sentimentele în unităţi de măsură greşite.Tulburările de alimentaţie şi părerea proastădespre sine inhibă manifestrea unor sentimentereale precum fericirea, tristeţea etc. Permite-icelui mic să se dezvolte corect din punct devedere emoţional, fără să repeţi constant căaspectul fizic şi cel psihic sunt în strânsălegătură.  

Practicareasportului în familieeste o activitatetare plăcută.Aşadar, familia arenevoie de o activi-tate fizică în caretoţi membrii sădepună un efortegal şi, în felulacesta, toţi vă veţiîngriji de felul încare arătaţi. Să nuuităm că, atâtatimp cât veţi alegealimentaţiasănătoasă şi veţiavea grijă ca fami-liei să nu-ilipsească vita-minele şi nutrienţiinecesari, nu tre-buie să vă faceţigriji că cel miccâştigă în greutateşi îşi riscăsănătatea.  

 

Dincolo de tot ceam spus mai susnu uitaţi să îitransmiteţi căfrumuseţea vinedin interior şi să îiaccepte pe ceicare îl înconjoarăşi să-i aprecieze înfuncţie decalităţile lor, nudupă înfăţişare.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare