Transplantul de ficat Recomandat

24 Iun 2014

Transplantul deficat este oprocedurăchirurgicală ceare ca scop elim-inarea ficatuluibolnav şi în-locuirea acestuiacu un ficatsănătos de la undonator. În celemai multeoperaţii de transplant de ficatsunt utilizate or-gane de la dona-tori în moartecerebrală deşi unficat poateproveni, deasemenea, de laun donator înviaţă în cazul încare serealizează untransplant de fi-cat parţial. Mulţidintre beneficia-rii transplantuluide ficat parţialsunt copiii.

Ficatul are abili-tatea de a se re-genera foarterapid. De obiceilobul drept serecoltează dacăprimitorul esteadult, iar lobulstâng dacă primi-torul este copil.Primul transplant hepaticuman a fost făcutîn 1963, iar înRomânia a fostfăcut în urmă cumai bine de 10ani.

 

Un transplant de ficat este necesar atunci când:

• Organismul nu mai poate elimina substanţele toxice sau cândficatul nu mai poate realiza funcţia de sinteză;

• Persoanele care suferă de insuficienţă hepatică sunt în stadiuterminal;

• Persoanele la care alte tratamente nu mai sunt eficiente saucare sufer de cancer la ficat;

• Pacienţii care sunt diagnosticaţi cu ciroza hepatică, cu virusulB, virusul C, ciroză autoimună, colangită sclerozantă primitivă;

• Copiii care se nasc cu atrezie de căi biliare;

• Un pacient suferă de insuficienţă hepatică acută (hepatită acutăvirală, toxică)

 

În ultimii ani atât în România cât şi pe plan mondial, un număr dince în ce mai mare de pacienţi cu cancer hepatic, beneficiază detransplant hepatic, acesta fiind considerat un tratament curativ. Succesul se datorează în primul rând medicilor, cărora li se maispune îngeri în halate şi de multe ori rezultatele sunt miracole.

 

 

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare