Patologia traumatică a dinților permanenți tineri, este frecvent întâlnită

26 Iun 2014
Stomatologia pentru copii la clinica Sindolor      Stomatologia pentru copii la clinica Sindolor

Tratamentul acestor pacienţi reprezintă o urgenţă stomatologică.

Diagnosticul leziunilor trau-matice ale structurilor duredentare se pune pe baza anamnezei, examenului clinicloco-regional și a examenelorcomplementare. sindor1

Recunoașterea tabloului clinic și paraclinical acestora și, desigur, o conduită terapeuticăadecvată sunt esenţiale pentru conservarea șiprotecţia ţesuturilor dento-parodontale restanteși pentru prevenirea complicaţiilor la nivelulacestora, cât și la nivelul dinţilor vecini și suc-cesionali. 

Este foarte important de aflat cum, când șiunde s-a produs accidentul. Înţelegerea moduluiîn care s-a produs accidentul ajută medicul sălocalizeze leziunile specifice. 

Fracturile reprezintă o parteimportantă a patologiei pedodontice în perioada de creștere, impunând o atenţiedeosebită atât din parteapărinţilor, cât și a medicului. 

În cazul prezentării de urgenţă a pacientului,examenul clinic coroborat cu cel radiologicpermit un diagnostic rapid și corect și instituireaunui tratament adecvat. 

Evoluţia afecţiunii este nefavorabilă în cazulunui traumatism minor cu prezentare tardivă,mai mult decat în cazul unui traumatism maigrav dar cu prezentare precoce. 

Este esenţial ca părinţii să fie convinși denecesitatea monitorizării copilului pentru aputea evita eventualele consecinţe nefavorabilece pot apărea în urma unor traumatisme. 

 

Dr. Ana Popa

Clinica Sindolor
Str. Matei Basarab nr. 31 A Piteşti E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Tel: 0748/414.442

 

 

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare