Lentile de contact rigide pentru stoparea evoluţiei miopiei

04 Iul 2014

Miopia este viciul de refracţie încare imaginea venită de la in-finit se proiectează în faţa retinei, şi necesită aşezarea în calearazelor luminoase a unei lentile diver-gente (minus), pentru a deplasa imag-inea pe retină. Astfel lentilele aerienedivergente sau lentilele de contact moiclarifică imaginea în cazul unui ochi cumiopie (refractivă sau de ax).

Orthokeratologia permite eliminareatemporară sau reducerea miopiei prin purtareaunor lentile rigide permeabile la gaz noaptea,pentru a permite o vedere fară corecţie opticăziua. Principalul avantaj al acestei metode este ovedere bună ziua, independentă de lentile de contact sau de ochelari. Studiile demonstrează căaceastă metodă are şi rolul de a încetini sau chiarstopa creşterea miopiei prin proiectarea tuturorstimulilor la nivelul retinei centrale şi periferice,şi nu în faţa sau în spatele ei, ceea ce ar duce laoprirea creşterii globului ocular. Acest dezideratnu poate fi realizat prin lentile de contact moi sauprin lentile aeriene.

Această metodă este indicată la copiii cumiopie până la -4 D de la vârsta de 8 ani, fiind otehnologie neinvazivă şi reversibilă în momentulstopării purtării lentilelor de noapte.

Câteva informaţii despre lentila Menicon Z Night:

 • lentila este purtată noaptea, remodelândcorneea pe durata somnului
 • geometria specială a lentilei determină apla-tizarea corneei centrale, ducând la corecţia treptatăa miopiei mici până în 4 D asociate sau nu cuastigmatism de până în 2,5 D
 • efectul aplatizării corneei dispare total la 11zile de la întreruperea purtării lentilelor, pacientulputând opta oricând pentru chirurgia refractivăcorneeană.
 • lentilele sunt recomandate în urma unuicontrol amănunţit a refracţiei, a vederii cu corecţie,a keratometriei şi a suprafeţei oculare. La acestease mai adaugă topografia corneană care ne permitesă recomandăm lentilele personalizat pentrufiecare pacient şi pentru fiecare ochi. Nu se potinversa lentilele şi de aceea, sunt colorate diferit:pentru ochiul drept lentila este roz, iar pentruochiul stâng este bleu. 
 • pentru ca efectul purtării lentilelor să fiemaxim, firma recomandă purtarea lor peste noaptede minim 8 ore, noapte de noapte. Cu cât numarulde ore este mai mare, efectul asupra corneei estemai important, şi vederea de a doua zi mai bună. 

Avantajele metodei: 

 • calitatea excepţională a vederii pe parcursul zilei 
 • independenţa de ochelari sau lentile de contact de zi 
 • o soluţie alternativă la chirurgia refractivăcorneeană, fiind total reversibilă
 • minimalizarea problemelor legate de alergii,senzaţie de ochi uscat ca la lentilele de zi 
 • se poate practica orice sport
 • este o metodă bună de corecţie pentru pacienţii cu miopie care lucrează în mediul cu praf 
 • oxigenare maximă a corneei pe timpul nopţiidatorită ultra-permeabilităţii materialului Z de laMenicon şi existenţa a 3 perforaţii ale lentilei petoată grosimea care permite formarea filmuluilacrimal şi mobilizarea lacrimilor în faţa şi înspatele lentilelor.

La „Clinica de Oſtalmologie Dr Diaconu”consultatiile se realizează în funcţie denevoile fiecărui pacient. Pe lângă prescripţia clasică de ochelari, puteţi benefi-cia şi de o consiliere legată de lentilele decontact de zi moi, rigide sau de noapte deortokeratologie (dacă există indicaţie).

TOPOGRAFIA OCULARĂ cu topograful corneanPENTACAM HR oferă informaţiile necesare mediculuipentru a decide dacă aceste lentile sunt indicatepentru ochii dumneavoastră. Practic, consultaţiilepentru aceste lentile includ:

- consultaţia initială completă şi topografiecorneană. La indicaţiile medicului, dacă pacientuldecide să aplice această metodă pentru a stopacreşterea miopiei, se vor comanda lentilele. După 2săptămâni, pacientul va fi invitat să vină la clinicăpentru a i se explica cum se pun lentilele, care suntregulile de purtare şi curăţare;

- a doua zi dimineaţa, pacientul vine cu lentilelede contact pe ochi, medicul le examinează, le scoateşi se realizează o refracţie şi acuitate vizuală. Deobicei, după o noapte de purtare, dioptria necesarăpe ochelari se înjumătăţeşte, iar după o săptămână,pacientul vede foarte bine, fără nici un fel de corecţie.

- Următoarele controale sunt la o săptămână şila 3 săptămâni şi presupun control complet şitopografie corneană. Dacă rezultatele nu sunt celescontate, la 3 săptămâni se pot schimba lentilelepe garanţie, gratuit, modificându-se paramentriiacestora, pentru un efect mai bun.

- Următoarele controale se fac la 2 luni, la 6luni şi la 1 an de purtare a lentilelor şi presupunconsultaţie completă şi topografie corneană.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

2 comentarii

 • Trinidad
  Trinidad Marți, 05 Decembrie 2017 04:31 Link la comentariu

  I really like your site.. continue the nice work! Do you know
  what the theme is incidentally?

 • kursus online
  kursus online Miercuri, 16 Septembrie 2015 14:49 Link la comentariu

  This is the perfect website for anybody who hopes to find out about this topic.
  You realize so much its almost tough to argue
  with you (not that I actually will need to…HaHa). You certainly put a brand
  new spin on a topic that's been written about for many years.
  Excellent stuff, just excellent!

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare