Implanturile dentare îmbunătăţesc calitatea vieţii!

26 Iun 2014
Dr,. Bogdan Geogescu – medic stomatolog: Dr,. Bogdan Geogescu – medic stomatolog:

Implanturile dentare văîmbunatăţesc calitateavieţii. Persoanele care au pierdut dinţii îşi recăpătăabilitatea de a mânca prac-tic orice, de a vorbi şi de arâde fără complexe. Inserate pe locul fostelorrădăcini, implanturiledentare constituie bazanoilor dinţi, care deservescşi au o estetică asemeneadinţilor naturali. Implan-turile dentare reprezintă laora actuală singura posibili-tate de a înlocui dinţii lipsăprin protezare fixă fără aşlefui dinţii vecini, rezultândo dentiţie foarte apropiatăde dinţii naturali. 

Implantul dentar este otehnica prin care o rădăcinăartificială este implantată înmaxilar pentru a susţine undinte sau o punte. Aceastăopţiune înlocuieşte cu succesnevoia unei proteze dentarecu adeziv. 

În ce constă procedura 

Procedura implică în primulrând un consult al dentistuluipentru a determina exact undeşi cum ar trebui plasat implan-tul. Pentru căimplanturiledentare sunt o procedurăfoarte delicată, este recoman-dat ca aceasta să se efectuezedoar la clinici sau cabinetestomatologice de încrederepentru a evita posibilecomplicaţii şi neplaceri da-torate unor  practicinecorespunzătoare. În funcţiede nevoile fiecăruia, procedurapoate fi simplă sau extrem decomplexă: 

• Înlocuirea unui dinte: Dacătrebuie înlocuit un singur dintesunt de ajuns un implant şi ocoroana. 

• Înlocuirea mai multordinţi: Pentru a înlocui mai mulţidinţi se pot utiliza punţisusţinute de implanturi. 

• Înlocuirea întregii danturi:Tehnica implanturilor este atâtde avansată încât poate fifolosită şi pentru înlocuirea în-tregii danturi cu o punte sau oproteză dentară susţinută 

• de implanturi. 

Cine poate beneficia de unimplant dentar? 

Pentru a putea beneficiade implant dentar este nevoie ca persoana în cauză să aibă ostare de sănătate generalăbună şi să nu aibă boli gingivalenetratate. Este nevoie de ostructura osoasă puternică înmaxilar pentru a susţine im-plantul. 

Medicul dentist va evaluasituaţia, apelând la tehnica im-plantului dentar doar dacă nuexistă alte variante de re-zolvare a problemei. Pentrucei care aleg această procedurăeste important de ştiutcăimplantul dentar este oprocedură complexă, în maimulţi paşi. Este nevoie derăbdare şi perseverenţă, însărezultatul final va fi imposibilde deosebit de dintele natural. 

Implantul dentar este o soluţie pe termen lung extrem deeficientă. 

După efectuarea implantu-lui, pacientul trebuie săpăstreze o igienă oralăcorespunzătoare, implanturilefiind la fel de predispuse laapariţia tartrului ca şi dinţiinaturali. De asemenea, suntrecomandate vizite periodicela medicul dentist care a efec-tuat procedura pentru a severifica felul în care implantuleste primit, calitatea osului şia gingiei din jurul acestora,dar şi starea generală acelorlalţi dinţi. 

Fiecare persoană în partear trebui să fie în mod specialconştientă de importanţapăstrării danturii naturale şide repercursiunile unei igienedentare nepotrivite. 

 

Clinica Stomatologică
dr Bogdan. GeorgescuAdresa: Mioveni, 

str. Hanu RoşuTel: 0248260111
Site: www.drgeorgescu.ro

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare