Despre ortodonție

04 Iul 2014
”Nu mai sunt copil! Pot să mai îmi îndrept dinţii la vârsta mea?” Noi, cei de la Smile Design,  vă răspundem un DA hotărât! ”Nu mai sunt copil! Pot să mai îmi îndrept dinţii la vârsta mea?” Noi, cei de la Smile Design, vă răspundem un DA hotărât!

Indiferent de vârstă, adolescentsau nu, procedurile de îndreptare  a dinţilor sunt similare. Din ce în ce mai mulţi adulţi recurg la trata-mente ortodontice pentru rezolvareaproblemelor de estetică dentară șinu numai. Abordarea modernă astomatologiei pune accent pe re-alizarea unei mușcături stabile învederea realizării unor tratamentede succes pe termen lung.

Aparatele dentare sunt recomandate într-o gamă variată de cazuri cum ar fi:

  • rezolvarea problemelor de estetică dentară- crearea spaţiului necesar inserării de implanturi
  • aducerea pe arcadă a dinţilor incluși
  • repoziţionarea dinţilor migraţi
  • înainte de aplicarea faţetelor ceramice (veneers)

Concomitent cu alinierea dinţilor, se vorrezolva și alte probleme de sănătate careaparent nu sunt conștientizate ca fiind legatede poziţia vicioasă a dinţilor:

  • migrene: durerile localizate în zonaarticulaţiei temporo-mandibulare, în zonamușchilor maseteri sau în zona tâmplelor sepot datora obiceiurilor vicioase date de malpozi-tia dinţilor
  • boala parodontală: înghesuirile dentarediminueaza eficienţa periajului, rezultândacumulări de placă bacteriană și tartru. Gingiiledevin astfel iritate, sensibile, putând chiar săsângereze, fenomene ce duc în timp la afectarea ireversibilă a ţesuturilor parodontale de susţinerecu mobilizarea și chiar pierderea dinţilor.
  • apneea din timpul somnului: defectele depoziţie dentară pot cauza diminuarea spaţiuluinecesar poziţiei de repaus a limbii, rezultândastfel blocarea căilor aeriene
  • probleme ale aparatului digestiv: poziţiavicioasă a dinţilor poate crea probleme deeficienţă masticatorie și deglutiţie a bolului al-imentar, rezultând o perturbare implicită a pro-ceselor de digestie și absorbţie a nutrienţilor.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare