Ce înseamnă estetica dentară

26 Iun 2014
Dr. George Cănănău de la Clinica Stomatologică Dr. Cănănău ne vorbeşte despre Dr. George Cănănău de la Clinica Stomatologică Dr. Cănănău ne vorbeşte despre

Medicina dentară se adresează unei zone cu largi implicaţii estetice,restaurările dentare, indiferent de zona în care se găsesc, trebuie să respecteintegrarea perfectă în ansamblul aparatului dento-maxilar din punct de vedere funcţional. „Surâsul dento-labial“ este un concept, şi dacă unul dintreexecutanţi se înscrie într-o discordanţă, este de datoria medicului dentist săintervină pentru a restabili armonia, deoarece elementele surâsului dento-labial nupot compune un surâs frumos, decât într-un perfect acord şi doar atunci se poate in-stitui cea mai prestigioasă fericire a feţei umane: „miracolulsurâsului“. În cele ceurmează o să prezint cele mai importante proceduri ce ţin de estetica dentară.

 

Tratamente estetice

Profilaxie 

Profilaxia dentară se realizează prin tratamente profesionale de igienizare dentară regulată, con-stând în curăţirea suprafeţei dentare de resturilealimentare, placă bacteriană, tartrul dentar

Albire dentară 

Dinţii albi reprezintă unul din primele lucruri pe care oamenii îl observă atunci când zâmbiţi.Zîmbetul frumos este cartea de vizită a omuluisănătos. Cu tehnicile de înălbire contemporanese obţine un rezultat perfect cu o nuanţă de albsănătos. Înălbirea dinţilor se efectuează prin douămetode: înălbirea la domiciliu şi în clinicastomatologică, adică înălbirea profesională adinţilor.

Faţete dentare 

Dacă dinţii dumneavoastră au coloraţii puternice care nu pot fi eliminate prin albire dentară,corectarea dinţilor nealiniaţi, defecte de creştere(dinţi scurţi sau mai lungi), fracturi superficialesau apropierea dinţilor cu strungăreaţă etc., atuncisunt necesare faţete dentare. Fatetele dentarepot fi inserate pe dinţii naturali fără a afectastructurile dentare sensibile.

Încercăm întotdeauna să obţinem cele maibune rezultate estetice şi, în acelaşi timp, săfacem tot posibilul pentru a elimina cât mai puţindin structura dintelui, acesta este un lucru foarte important deoarece nu există niciun materialdentar la fel de bun ca ţesutul din dinteledumneavoastră.

Restaurări estetice 

Restaurarea estetică a dinţilor reprezintărestaurarea ţesuturilor dentare, care ia în consid-erare dorinţele estetice şi caracteristicile fiziologiceale pacientului. Restaurarea dinţilor reprezintărestaurarea unei cantităţi semnificative a ţesutuluidentar, în care se creează din nou arhitecturadintelui. Se aplică tehnica cu două, trei şi chiarpatru straturi, făcând materiale pentru simulareaproprietăţilor optice a dentinei şi smalţului. Aşadar,îmbunătăţiţi-vă aspectul fizic prin eliminareaplombelor inestetice din amalgam de argint.

Coroană dentară 

Coroana dentară este un dinte artificial înformă de ”capac” cre acoperă un dinte existent sau unimplant dentar

Punţile dentare 

Punţile ceramice sunt o modalitate foarte eficientă de a înlocui dinţii lipsă.

Proteze totale 

Înlocuirea dinţilor lipsă este vitală pentru sănătatea noastră, atunci când toţi dinţii naturalilipsesc.

Important pentru orice pacient este să aibă o dantură sănătoasă şi pentruasta trebuie să meargă regulat lamedicul stomatolog şi să aibă o igienă orală corespunzătoare.

Clinica Dr. Cănănău
Mioveni, B-dul 7 Septembrie Bl. T4Tel: 0730/552.273, 0755/163.893E-mail: offiAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: www.drcananau.ro 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare