Caria simplă dentară

26 Iun 2014
Dr. Dan Stănciulescu, Clinica Dentară Smile Design Dr. Dan Stănciulescu, Clinica Dentară Smile Design

Caria este o afecţiunedentară care se poateidentifica prin modificarea coloristică dublată deo “înmuiere” a ţesuturilordure sau, în stadii maiavansate, prin apariţiaunor cavităţi în strucuradintelui. Poate îmbrăcadouă aspecte, cel de cariesimplă, atunci când nuinteresează pulpa dentară(nervul) sau cel de cariecomplicată, atunci când seproduc modificări ire-versibile la nivelul nervului,fiind necesară extirparealui. În funcţie de extindere,caria simplă dentară sepoate trata prin efectuareaunei obturaţii (plombe) saua unei încrustaţii

Plombele deestetică înaltă 

La Clinica Dentara SmileDesign folosim materiale deultimă generaţie pentru re-alizarea plombelor. Com-pozitele noastre prezintă unsistem unic de selecţie anuanţelor, în funcţie de vârsta pacientului, sistem ce ne oferăposibilitatea folosirii detransparenţe specifice junior-ilor, adulţilor și seniorilor. Ast-fel, plombele capătă proprietăţioptice similare dintelui natural.Efectul său de cameleon faceca plombele să se îmbine perfect cu dintele restaurat, ar-monizându-se și devenind prac-tic invizibile. 

Încrustațiile 

Sunt restaurari (plombe)realizate în laboratorul detehnică dentară. Sunt reco-mandate pe dinţii vitali, înurma pierderii unei părţi sem-nificative de ţesut din cauzacariei dentare. Au un efect es-tetic crescut, fiecare încrustaţierealizându-se după ce, în pre-alabil, s-a stabilit culoarea din-telui cu o cheie specială de cu-lori. Lipirea încrustaţiilor pedinţi se face cu materialeadezive, asigurându-se astfelo adaptare satisfăcătoare și o rezistenţă structuralăsuperioară prin refacereaformei iniţiale a dintelui. Suntnecesare două ședinţe de tratament pentru realizarea lor. 

În prima ședinţă seîndepărtează ţesutul cariat,efectuându-se o preparaţiespecifică a dintelui. Apoi se iao amprentă a dintelui ce va fitrimisă în laborator. 

În a doua ședinţă,încrustaţia se cimenteaza pedintele dumneavoastră, folosin-du-se un material ce seîntărește la lumină de intensi-tate crescută, emisă de o lampăde fotopolimerizare. La sfârșitexcesul de ciment seîndepărtează, iar dintele selustruiește.

 

 

 

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare