Cum oprim procesul de îmbătrânire?

04 Iul 2014

Oechipă de neurocercetători a de-clarat că secretul unei vieţi mailungi stă în creierul nostru. Ei au făcut numeroase teste de laborator peşoareci, care au arătat că, dacă pornescsau opresc un anumit drum al conexiu-nilor creierului, aceştia îmbătrânescmult mai greu.

Donsheng Cai, de la Institutul de MedicinăAlbert Einstein, care este unul dintre cercetătoriistudiului, declară pentru „Business Insider“: „Dacăactivăm această pistă în hypothalamus, accelerămîmbătrânirea. Dacă inhibăm această pistă, putemsă încetinim procesul îmbătrânirii. Mai multeteste au arătat că acest lucru duce la o creşterea duratei vieţii de peste 20 la sută, ceea ce edestul de remarcabil.“

Cercetătorii s-au concentrat pe hyperthalamuspentru că se află în regiunea creierului responsabilăpentru creştere şi metabolism, doi factori carepot schimba modul în care noi îmbătrânim.

Cercetătorul crede că chimicalele din creier aso-ciate cu boli legate de vârstă, cum ar fi cancerulsau sindromurile metabolice, ar putea juca unmare rol în procesul de îmbătrânire. În testeleefectuate pe şoareci, cercetătorii au experimentatcu un complex de proteine care se ocupă cu in-flamarea în hypothalamus, pe nume NF-kB. In-flamarea reprezină o reacţie exagerată a sistemuluinostru imunitar care răspunde la stres. Inflamareapoate ajuta la vindecarea bolilor, dar o doză preamare poate fi periculoasă. 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

1 comentariu

  • AScetsSeateJaf
    AScetsSeateJaf Vineri, 06 Octombrie 2017 08:33 Link la comentariu

    First things first, you should set a limited target date for when you will completely quit, for example 2 or 3 weeks from now. He is content, along with the the complete opposite of what we think later years has in store for us.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare