Alternativă la aparatele dentare

27 Iun 2014

Când ne gândim la aparate dentare, decele mai multe ori avem în faţă imagineaunor sârme pe care trebuie să le purtăm permanent. Însă tehnologia a avansat, iar ceamai nouă metodă de îndreptare a dinţilor într-un mod estetic este reprezentată de In-visalign, o serie de gutiere dintr-un materialplastic, care se creează pe baza unei proiecţiicomputerizate a migrării dinţilor într-o poziţiecorectă.

Pe baza tehnologiei computerizată 3D se proiecteazăun plan de tratament pornind de la poziţia actuală adinţilor și până la poziţia dorită, de aliniere perfectă.Invisalign este format din circa 12-15 gutiere, careîndreaptă dinţii gradual, aplicând o forţă constantăasupra lor. Pacientul schimbă aceste mulaje cam la 2săptămâni, pentru ca la final dinţii să ajungă în poziţianormală.

Gutierele sunt practic invizibile, datorită materialuluide plastic transparent și subţire, și pot fi scoase ori decâte ori este nevoie (la masă, pentru periaj, pentruparticiparea la diverse evenimente etc). Posibilitateaperiajului impiedică apariţia după tratament a unorprobleme legate de carii, depuneri de tartru etc, ca încazul aparatelor dentare fixe.

Invisalign are aceeași eficienţă ca aparatele clasice,rezultatele fiind vizibile într-un an, un an și jumătate,informeaza un comunicat.

Pacienţii pot vedea prin simularea făcută pe calculator la începutul tratamentului toţi pașii pe care îiurmează dantura până la îndreptarea completă, ceeace reprezintă o motivaţie în plus pentru ei.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare