50% dintre bărbaţi au în organism virusul care duce la apariţia cancerul de col uterin

27 Iun 2014

50% dintre bărbaţi au în organismvirusul care duce la apariţia can-cerului de col uterin - papiloma

virus (HPV) - conform unui studiu ameri-can. De aceea, experţii recomandă ad-ministrarea vaccinului și în rândulpopulaţiei masculine, potrivitdailymail.co.uk.

Anumite tulpini ale acestui virus cauzeazăapariţia cancerului de col uterin. În plus, acestvirus este asociat cu o creștere a număruluide cazuri de cancer oral. În fiecare an, 6% dinbărbaţi se vor infecta cu HPV de tip 16, carecauzeaza cancerul, potrivit aceluiași studiu,realizat la Institutul de cercetare a canceruluidin Florida.

Binecunoscuta legătură dintre HPV și can-cerul de col a dus la generalizarea vaccinăriifetelor de 12 - 13 ani. Prin urmare, vaccinareabărbaţilor ar contribui nu numai la prevenireacancerului de col uterin la femei, ci ar aveaimpact și asupra incidenţei cancerului oral,asociat cu HPV, care a crescut cu 50% înrândul bărbaţilor a spus directorul Colegiuluide știinţe medicale al Universităţii din Birm-ingham, profesorul Lawrence Young.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Daaa! Ştim expresia! “Ce-i asta? “ O nouă revistă apărută în oraşul tău! “Un pas spre sănătate”... Încearcă să o răsfoieşti şi vei descoperi lucruri interesante şi educative pentru toate vârstele.

Cele mai populare